Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Καταγγελία από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

Το Σωματείο Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου, αρχικά χαιρετίζει τους χιλιάδες άνεργους συναδέλφους μας που διαδήλωσαν σήμερα στην Αθήνα με κύριο αίτημα τα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και καταγγέλλει τη βάρβαρη και τρομοκρατική .............


επίθεση που δέχτηκαν ομάδα διαδηλωτών εργατών, συνάδελφων οικοδόμων, ανέργων και συνδικαλιστών άλλων ταξικών συνδικάτων, στο κέντρο της Αθήνας, που διαμαρτύρονταν για την ανεργία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να "σταυρώνουν" μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία επιδότηση. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγω των οφειλών. Αυτούς χτύπησαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, και ΥΜΕΤ απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών, ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας χημικά. Τα ΜΑΤ που απέκλεισαν την οδό Σταδίου και τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, δεν επέτρεπαν στην πορεία να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών όπου βρισκόταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τον οποίο οι συνάδελφοι απαιτούσαν να συναντηθούν προκειμένου να του θέσουν τα δίκαια αιτήματά των σωματείων τα οποία είναι:


Έκτακτο επίδομα 1000€ για όλους τους άνεργους
Επίδομα ανεργίας, στα 600€, μέχρι να βρούμε δουλειά
Να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και χαράτσια στην υγεία
Διεκδίκηση προνοιακών παροχών ,βιβλιαρίου υγείας για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
Πάγωμα των δανείων και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κατοικίας, αγροκτήματος.
Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής ρεύματος, νερού και τηλεπικοινωνιών.
Καμία αύξηση του ορίου ενσήμων που χρειάζεται για να βγούμε στη σύνταξη. Να αναγνωρίζεται, χωρίς καμιά επιβάρυνση το διάστημα ανεργίας ως συντάξιμος χρόνος.
Κατάργηση όλων των διοδίων και δωρεάν μεταφορές για άνεργους
Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και των ανέργων


Υπενθυμίζουμε στις κυβερνήσεις, στις μεγαλοεπιχειρήσεις και στα τσιράκια τους, που δημιούργησαν τους 1,5 εκατομμύριο άνεργους, (27,5% ανεργία) και που σήμερα τους χτύπησαν απροκάλυπτα, με μόνο σκοπό την τρομοκρατία του εργατικού λαϊκού κινήματος ότι,

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: