Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Φορολογικές δηλώσεις: Οι αλλαγές και οι παγίδες

Τις μεγάλες ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος που έχουν ψηφιστεί την τελευταία διετία ενσωματώνουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις και τις παρουσιάζουν σήμερα «Τα Νέα», μαζί με όλες τις αλλαγές στο βασικό έντυπο Ε1, ενόψει της έναρξης της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.........


 από την ερχόμενη εβδομάδα.

Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ πέρασε στην ιστορία και για πρώτη φορά φέτος, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν στη διάρκεια του 2013, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα φορολογηθούν με συντελεστές από 22% έως 42% με ένα σύστημα έκπτωσης φόρου το οποίο ευνοεί όσους έχουν εισοδήματα έως 9.500 ευρώ.

Παρελθόν αποτελεί και το έξτρα αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά, ενώ οι φοροαπαλλαγές που μείωναν δραστικά τον φόρο έως και πέρυσι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την πλευρά τους θα κληθούν να πληρώσουν φόρο από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων τους, χωρίς αφορολόγητο και με συντελεστές 26% έως 33%, ενώ για πρώτη φορά τα εισοδήματα από τα ενοίκια φορολογούνται με ξεχωριστή κλίμακα και συντελεστές 10%-33%.

Διαβάστε αναλυτικά όλο τον οδηγό που δημοσιεύουν «Τα Νέα»:

madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: