Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Έντονες διαμαρτυρίες του Διομήδη για την έδρα του Τελικού Κυπέλλου

«Μια αδικία από την οποία κερδίζουμε εμείς, ονομάζεται τύχη.
Μια αδικία από την οποία επωφελείται κάποιος άλλος, ονομάζεται σκάνδαλο».

Louis Dumur, Γάλλος Συγγραφέας.

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωσή σας σχετικά με τον ορισμό της έδρας του Τελικού Κυπέλλου Ανδρών, η οποία ...........


οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχει προηγούμενο άλλωστε, σε οποιοδήποτε άθλημα, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, ορισμού τελικού στην έδρα του ενός αντιπάλου και μάλιστα κατόπιν της ημερομηνίας που έγιναν γνωστοί οι δύο φιναλίστ. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα... Φαίνεται πως για εσάς εκεί στην Ο.Χ.Ε. δεν τελείωσαν οι Αποκριές, συνεχίζονται ακόμα…

Είχαμε μια αμυδρή ελπίδα (μετά την πιεστική - εκβιαστική συμπεριφορά σας προς τον Πρόεδρο του Διομήδη την Πέμπτη 27/2, ώστε να αποδεχθεί συναινετικά αυτήν την απόφαση-παρωδία), ότι θα είχατε την απαραίτητη λεβεντιά να διοργανώσετε έναν Τελικό σε ουδέτερη έδρα και στην ημερομηνία που προέβλεπε η τροποποιημένη Προκήρυξη που μας αποστείλατε στις 17/2/2014.

Παρότι είχατε στα χέρια σας πρόταση για την διεξαγωγή του Τελικού σε ουδέτερη έδρα (Λουτράκι) για το Σαββατοκύριακο 15 & 16/3 χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία, εσείς αποφασίσατε να διοργανώσετε έναν τελικό, στην πόλη και στην έδρα του ενός φιναλίστ, και μάλιστα καθημερινή, Τετάρτη!!!! , όταν γνωρίζετε καλά ότι η μία ομάδα του τελικού είναι από την επαρχία και είναι αδύνατον να την ακολουθήσουν φίλαθλοί της καθημερινή ημέρα. Και μην ισχυριστείτε ότι είναι ακατάλληλο το γήπεδο του Λουτρακίου, το οποίο έχει φιλοξενήσει Τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου . Εδώ διοργανώσατε τελικό στο Κλειστό της Κέρκυρας, το Λουτράκι, χωρητικότητας 1.300 θεατών, σας έπεφτε «λίγο». Ακόμη και την διοργάνωση του Τελικού στην Πάτρα, με δική σας ευθύνη, θα μπορούσατε να αποφασίσετε, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν το θέλατε.

Οι μάσκες έπεσαν. Δεν κρατήσατε ούτε τα προσχήματα αυτή την φορά. Θες να το πεις προχειρότητα, θες ανοησία, θες ανικανότητα, θες δόλο, θες επίδειξη τσαμπουκά, η ουσία είναι ότι η απόφασή σας αποτελεί ντροπή για το άθλημα και τον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και συνιστά παντελή έλλειψη σεβασμού προς την ομάδα μας.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να ανακαλέστε την απόφαση σας και να επιλέξετε εκ νέου την έδρα και την ημερομηνία του τελικού, με ίσους όρους αυτή την φορά και για τα δύο σωματεία. Απαιτούμε την ισοτιμία και την ουδετερότητα. Ο Τελικός Κυπέλλου είναι μια πραγματική γιορτή του αθλήματος και δεν χωρούν τσαμπουκάδες και εγωισμοί από μέρους σας. Σε αντίθετη περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

ΥΓ1. Ελπίζουμε ότι οι κύριοι σύμβουλοι της Ο.Χ.Ε. ήταν γνώστες όλων των εναλλακτικών προτάσεων που υπήρχαν, ειδικά αυτοί που ψήφισαν από το τηλέφωνο.

ΥΓ2. Απαιτούνται γρηγορότερα αντανακλαστικά από το Γραφείο Τύπου της Ο.Χ.Ε. . Είναι απαράδεκτο να του πήρε τρεις ολόκληρες ώρες (από την στιγμή που sites φίλα προσκείμενα στην ΑΕΚ έβγαλαν «αποκλειστικό ρεπορτάζ» για τα Λιόσια) για να συντάξει ένα κείμενο 50 λέξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: