Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

«Γαλάζιες» αντιδράσεις στην υποψηφιότητα Τατούλη

Μετά τη λύση, για πολλούς λύση ανάγκης, που δόθηκε στην Περιφέρεια Αττικής το άλλο ερωτηματικό που παραμένει και αποτελεί άλλη μια «πληγή» για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά είναι η Πελοπόννησος. Ο ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έλεγε χαρακτηριστικά .............


«το ένα πόδι της παράταξης πατάει στη Μακεδονία και το άλλο στην Πελοπόννησο», θέλοντας να δείξει την αξία που έχουν οι δύο αυτές περιφέρειες. Η Κεντρική Μακεδονία τίθεται εν αμφιβόλω με την ύπαρξη του Α. Τζιτζικώστα απέναντι στον Γ. Ιωαννίδη, έτσι μένει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα, καθώς καραμανλικά στελέχη θέτουν «βέτο» για την υποψηφιότητα Τατούλη, που προωθείται από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς δεν μπορούν να ξεχάσουν τη συμπεριφορά τού πρώην υπουργού προς τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, κατά την δεύτερη περίοδο διακυβέρνησής του.

Το «Π» σάς αποκαλύπτει επιστολή με υπογραφή του πρώην δημάρχου Λεωνιδίου και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρη Τσιγγούνη. Η επιστολή, που κυκλοφορεί μεταξύ των στελεχών της ΝΔ, δεν άργησε από κάποιους πιο ένθερμους υποστηρικτές να γίνει φεϊγβολάν που εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια των «γαλάζιων» για την υποψηφιότητα Τατούλη.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι: «Αν ο Τατούλης είναι Νεοδημοκράτης, τότε δεν είναι Νεοδημοκράτες ο Κ. Καραμανλής και ο Α. Σαμαράς και εμείς οι άλλοι. Με τον Τατούλη δεν κερδίζει την Πελοπόννησο η ΝΔ, αλλά επωφελείται ο καιροσκόπος Τατούλης, όπως πάντα ο εαυτούλης του. Τώρα που τον απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ, τον περισυλλέγει η ΝΔ. Οσοι στο παρασκήνιο μεθόδευσαν την προβολή και την επιλογή Τατούλη διώχνουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ στις επόμενες εκλογές και κυρίως τις εθνικές. Δεν ξεχνάμε πως ενεργούσε κατά της ΝΔ σε όλες τις εκλογές που είχαν τοπικό ή συνδικαλιστικό χαρακτήρα, ακόμα και όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ. Δεν ξεχνάμε το τι έλεγε για τον Κ. Καραμανλή, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά. Στην Ιστορία θα γραφεί ότι έπαιζε τον ρόλο του για να φτάσουμε στο ΔΝΤ. Δεν τα ισοπεδώνουμε όλα».

Μαζί με την επιστολή κυκλοφορεί και δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η οποία έγινε τον Αύγουστο του 2010 και ανέφερε: «Απέναντι στη νέα ΝΔ του κ. Σαμαρά υπάρχει η ΝΔ της απογοήτευσης που ντράπηκε από τη ΝΔ του κ. Καραμανλή».

Η επιστολή αυτή είναι χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικρατεί στη βάση της ΝΔ στην Πελοπόννησο και πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι στην περίπτωση που δοθεί το «γαλάζιο» χρίσμα στον Π. Τατούλη, θα υπάρξει υποψηφιότητα αντάρτη που βρίσκεται στα σκαριά από, αυτοδιοικητικά και μη, «γαλάζια» στελέχη.

Ρεπορτάζ του Θοδωρή Δαφέρμου στο Παρασκήνιο της Παρασκευής
paraskhnio

Δεν υπάρχουν σχόλια: