Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Νέα στοιχεία για το εξαφανισμένο Μπόινγκ

Έμεινε στον αέρα 4 ώρες μέχρι το τελευταίο του στίγμα
Οι αμερικανικές αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines εκτιμούν ότι το Μπόινγκ παρέμεινε στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες μέχρι τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα ...........


της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται δύο άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις έρευνες.
Η είδηση αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι αρχές παραμένουν αβέβαιες ως προς το που να αναζητήσουν το αεροπλάνο το οποίο αγνοείται από το Σάββατο λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πληροφορία αυτή αυξάνει την πιθανότητα το αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες να ταξίδεψε για εκατοντάδες επιπλέον μίλια υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες.
Το τελευταίο στίγμα του στα ραντάρ δόθηκε το Σάββατο λίγο μετά τη 1:30 πμ (τοπική ώρα), δηλαδή λιγότερο από μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ, κι ενώ πετούσε βορειοανατολικά κατά μήκος του Κόλπου της Ταϊλάνδης και κατευθυνόταν προς το Πεκίνο.
Εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας εκτιμούν ότι το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα για περισσότερες από πέντε ώρες με βάση τα δεδομένα που εξέτασαν και τα οποία αποστέλλονται αυτόματα στις υπηρεσίες εδάφους του αεροδρομίου από τους κινητήρες του Boeing 777 στο πλαίσιο μίας διαδικασίας ρουτίνας για τη μηχανική συντήρησή τους, προσθέτει το δημοσίευμα.
Λι Κεκιάνγκ:  "Όσο υπάρχει μία "αχτίδα ελπίδας" θα συνεχίσουμε τις έρευνες
Όσο υπάρχει μία "αχτίδα ελπίδας" η Κίνα δεν θα σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας για το αγνοούμενο Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ, και κάλεσε την Κουάλα Λουμπούρ να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες εντοπισμού του αεροπλάνου και να στοχεύσει στον καλύτερο συντονισμό τους εν μέσω της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο Πεκίνο σχετικά με τους χειρισμούς της κρίσης από τις μαλαισιανές αρχές.
Από τους 227 επιβάτες του αγνοούμενου αεροσκάφους, οι 152 ήταν Κινέζοι.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κινέζος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το Πεκίνο θα "αντιμετωπίσει σθεναρά" το φαινόμενο της διαφθοράς.
"Θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι στη διαφθορά και στους διεφθαρμένους αξιωματούχους. Για όποιον κι αν πρόκειται και όσο υψηλόβαθμος κι αν είναι αυτός. Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου", πρόσθεσε.
Αναφορικά με την μόλυνση του αέρα, ο κινέζος πρωθυπουργός είπε ότι το Πεκίνο θα δώσει μία μάχη διαρκείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου που έχει προκαλέσει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Η Κίνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τη θέση του Χονγκ Κονγκ ως παγκόσμιου οικονομικού κέντρου--σημείωσε ο πρωθυπουργός-- καθησυχάζοντας έτσι την κοινότητα των επενδυτών στην πρώην βρετανική αποικία που επιχειρεί να προσαρμοστεί στην άνοδο της Σανγκάης.
Αναφορικά με τις σχέσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ, ο κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν "τριβές" ανάμεσά τους και ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να επιδεικνύουν αμοιβαίο σεβασμό προς τα συμφέροντά τους.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...