Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Συγκλονίζει η δολοφονία του υπαρχιφύλακα από τον Αλβανό ισοβίτη

Μια δολοφονία απίστευτης αγριότητας συνταράσσει την κοινή γνώμη ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι κάρφωσε αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου ..........


σημειώθηκε η πρωτοφανής δολοφονική επίθεση.

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου υπαρχιφύλακα, πατέρα δύο παιδιών, στις φυλακές του Μαλανδρίνου επικρατεί αναστάτωση.

Ο κρατούμενος είναι ο Αλβανός Ιλία Καρέλι, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για άλλη ανθρωποκτονία.

Ο κατάδικος είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.

Μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Καρέλι Ιλία έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: ''Αφού δεν μου δίνεται την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου''. Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε και σκότωσε τον 46χρονο.

Ο δράστης σε κατάσταση αμόκ φώναζε πως με αυτό τον τρόπο εκδικείται για το γεγονός πως δεν του έδωσαν την πενθήμερη άδεια για να επισκεφθεί τη μητέρα του, που νοσηλεύεται στην Ιταλία.

Αμέσως μετά, αφοπλίστηκε από τους υπόλοιπους σωφρονιστικούς. Ο Γιώργος Τσιρώνης υπηρετούσε από το 1997 και ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, με το γεγονός να σκορπίζει θλίψη.

Στις φυλακές, μετά την άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου, έφτασαν ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Μάλιστα δυνάμεις της ΕΚΑΜ πραγματοποίησαν έλεγχο στα κελιά όλων των κρατουμένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κρύβουν κι άλλα αυτοσχέδια όπλα. Την ίδια ώρα τα ερωτηματικά πληθαίνουν σχετικά με την ασφάλεια μέσα στις φυλακές και το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να προμηθευτεί και να κατασκευάσει όπλα που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο, τόσο σε συγκρατούμενους τους, όσο και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...