Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Aστυνομικοί θα επιβάλουν την τάξη στην ολομέλεια της βουλής

Διάταξη σύμφωνα με την οποία, ανοίγει η πόρτα της ολομέλειας της Βουλής σε αστυνομικούς προκειμένου να διασφαλίσουν την τάξη των συνεδριάσεων, μετά τα τελευταία γεγονότα με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής, φέρνει στη βουλή, το υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση ............


της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την 5η παράγραφο του άρθρου 25 του σχεδίου νόμου που συζητείται σήμερα στην Βουλή: «Η υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων έχει την ευθύνη της ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής και των Υπηρεσιών της, καθώς και της διασφάλισης της τάξης κατά τις συνεδριάσεις της, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και τις οδηγίες του Προέδρου της».

Η εν λόγω υπηρεσία προϋπήρχε προκειμένου να προφυλάσσει την Βουλή από εξωτερικούς κινδύνους, υπήρχε κενό όμως για την δράση της εντός της Ολομέλειας ή κατά την διάρκεια συνεδρίασης των επιτροπών. Αυτό γιατί ποτέ δεν παρουσιάστηκε η ανάγκη να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις λόγω των πολιτικών αντιπαραθέσεων των στελεχών των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Σε κάθε περίπτωση όμως για να εφαρμοστεί η διάταξη του νομοσχεδίου απαιτείται η τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος κάτι άλλωστε που επισημαίνει και το επιστημονική υπηρεσία της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: