Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Φωτογραφίες για τις συνέπειες του καπνίσματος στα πακέτα των τσιγάρων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε νέα, πιο αυστηρά μέτρα εναντίον του καπνίσματος σε μία προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών κατά 2,4 εκατομμύρια.

Οι νέοι κανόνες σημαίνουν ότι οι προειδοποιήσεις για την υγεία θα ...........


γίνονται κυρίως με χαρακτηριστικές αληθινές φωτογραφίες για τις συνέπειες του καπνίσματος και θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της πρόσθιας και οπίσθιας πλευράς του πακέτου.

Υπολογίζεται ότι 700.000 πρόωροι θάνατοι προκαλούνται ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξαιτίας του καπνίσματος.

Οπως γράφει το BBC, η νέα οδηγία για τα προϊόντα καπνού προβλέπει: φωτογραφίες με προειδοποιήσεις, που θα καλύπτουν το 65% του πρόσθιου και οπίσθιου τμήματος κάθε πακέτου τσιγάρων, καθώς και πρόσθετες προειδοποιήσεις στο πάνω τμήμα του. Απαγόρευση στα λεπτά και κομψά πακέτα τσιγάρων που προορίζονται για τις γυναίκες.

Ολα τα πακέτα πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 20 τσιγάρα για να υπάρχει χώρος για τις προειδοποιήσεις. Ο καπνός για τα στριφτά θα έχει παρόμοιες φωτογραφίες και προειδοποιήσεις. Απαγόρευση στις προωθητικές αναφορές, όπως «αυτό το προϊόν δεν περιέχει πρόσθετα» ή είναι λιγότερο επιβλαβές από άλλες μάρκες.

Απαγόρευση στα τσιγάρα με γεύσεις, όπως μέντα, φρούτα και βανίλια. Καθορισμός μέγιστης συγκέντρωσης νικοτίνης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Η νέα νομοθεσία, που υιοθετήθηκε με 514 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 58 αποχές, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάιο και θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ εντός διετίας.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: