Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κλούνει «έσφαξε με το γάντι» τον Δήμαρχο Λονδίνου

Μπορεί να είναι αμερικανός ο Τζορτζ Κλούνι αλλά η απάντησή στα σχόλια του Δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, που τον συνέκρινε με… τον Χίτλερ, χαρακτηρίζεται από αιχμηρό, συγκρατημένο και εύστοχο βρετανικό χιούμορ, καθώς χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τζόνσον ως «υπερβολές υποβοηθούμενες ..........

 
από μερικά ουίσκι».

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε κατηγορήσει τον Τζορτζ Κλούνι ότι με τις δηλώσεις του υπέρ της Ελλάδας «υποστηρίζει τη χιτλερική ατζέντα», ενώ έκανε ένα λογοπαίγνιο με το όνομά του, χαρακτηρίζοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ παλαβό: «that Clooney» («αυτός ο Κλούνι»), είπε ο Τζόνσον, παραπέμποντας ευθέως στη φράση «that looney» («αυτός ο παλαβός»).

«Κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του Τζορτζ Κλούνι» πρόσθεσε ο Μπόρις Τζόνσον, ειρωνευόμενος ξανά τον αμερικανό ηθοποιό (στα αγγλικά, η φράση «lose your marbles» σημαίνει «τα έχεις χάσει»).

Σε απάντηση των ανωτέρω, ο Τζορτζ Κλούνι είπε τα εξής: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μου δεν είχε καμιά πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Θα περιέγραφα τις δηλώσεις του ως υπερβολές υποβοηθούμενες από μερικά ουίσκι. Έχω βρεθεί και εγώ σε παρόμοια θέση, οπότε δεν κρατάω κακία.

Όσον αφορά τα γεγονότα και όχι την ιστορία όπως την φαντασιώνεται ο καθένας, ας λάβουμε υπ’ όψιν μας τις αποφάσεις της Ουνέσκο, όπως έχουν συμφωνηθεί από όλα τα κράτη. Σε περίπτωση εισβολής κανένα έθνος δε μπορεί να πουλήσει την πολιτιστική κληρονομιά του κράτους που βρίσκεται υπό κατοχή.

Είναι γεγονός ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα τεμαχίστηκαν από τους Τούρκους και πουλήθηκαν. Ήταν ένα ενιαίο μνημείο που έγινε κομμάτια, κάπως σαν να πουλιόταν το κεφάλι του «Δαυίδ» του Μιχαήλ Αγγέλου στην Αγγλία, το χέρι του στο Βατικανό και ο κορμός του στο Metropolitan Museum.

Υπάρχουν πολλές αφορμές σε διάφορες χώρες για να αρχίσει μια τέτοια συζήτηση. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός της Βρετανίας, στην συντριπτική του πλειοψηφία, τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και ο υπόλοιπος κόσμος επίσης συμφωνεί. Αν θέλετε να μιλάτε με στοιχεία, αυτά είναι στοιχεία. Αλλά ίσως είναι πιο εύκολο να με συγκρίνετε με τον Χίτλερ».
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: