Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγελίες για πλιάτσικο στις προμήθειες των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές, έπειτα από καταγγελίες για πλιάτσικο στις προμήθειες των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μέγκα, έπειτα από την αποχώρηση εθελοντών από το σημείο διανομής.............


προμηθειών για τους σεισμόπληκτους, ιδιώτες άρχισαν να φορτώνουν τα αυτοκίνητά τους με νερά και όταν ερωτήθηκαν σχετικώς από τηλεοπτικά συνεργεία που βρέθηκαν εκεί, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον δημοσιογράφων.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, δημοτική υπάλληλος είπε σε εθελοντές να αποχωρήσουν από το σημείο διανομής, καθώς όπως ισχυρίστηκε, υπήρχαν καταγγελίες για πλιάτσικο, οπότε θα ήταν προτιμότερο να αναλάβουν οργανωμένες ομάδες.

Όταν όμως οι εθελοντές αποχώρησαν, οι προμήθειες έμειναν δίχως επιτήρηση και κάποιοι επιτήδειοι έσπευσαν να γεμίσουν με 6άδες εμφιαλωμένου νερού τα αυτοκίνητά τους.

Πέρα από αυτό το περιστατικό ντροπής πάντως, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η επιχείρηση ανακούφισης των κατοίκων του πληγέντος νησιού. Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής έφτασε στο νησί το κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise που μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 600 άτομα και αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους κατοίκους από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Στο Ληξούρι έχουν φτάσει και δεκάδες μηχανήματα του στρατού που θα αναλάβουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο οδικό δίκτυο και στο λιμάνι αλλά και στις παραλίες που έχουν "θαφτεί" κάτω από τόνους βράχων.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς ζήτησε, με επίσημη επιστολή του προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, την απαλλαγή των κατοίκων της Κεφαλονιάς αλλά και της Ιθάκης από την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: