Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστείας στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση απόπειρας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, καθώς και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία, στο Μάνεση και στο Πλατανίτι Αργολίδας, αντίστοιχα.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται .......


τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 27, 40 και 39 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα (26.2.2014) το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας. Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστείας, καθώς και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις απόπειρας ληστείας και απόπειρας κλοπής:

Την 25.2.2014 το μεσημέρι, στο Μάνεση Αργολίδας, με τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν ηλικιωμένους ημεδαπούς, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάτι.

Την 25.2.2014 το μεσημέρι, στο Πλατανίτι Αργολίδας, αποπειράθηκαν να μπουν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: