Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Κλοπή στοιχείων από 3,6 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς λογαριασμούς

Η εταιρεία που ασχολείται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, γνωστοποίησε την Τρίτη ότι ανακάλυψε κλεμμένα στοιχεία από 360 εκατομμύρια λογαριασμούς, που είναι διαθέσιμοι προς πώληση στις μαύρες αγορές, χωρίς να είναι σίγουρο από πού ..........


προέρχονται ή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η υποκλοπή αυτή - εφόσον επιβεβαιωθεί- θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις, εξαιτίας της πιθανότητας τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης να ανοίξουν τις πόρτες σε online τραπεζικούς λογαριασμούς, εταιρικά δίκτυα, αρχεία υγείας και σχεδόν κάθε είδος ηλεκτρονικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αξιωματικό ασφαλείας δεδομένων της εταιρείας Hold Security LLC, Άλεξ Χόλντεν, τα στοιχεία εκλάπησαν σε ξεχωριστές επιθέσεις και οι εταιρείες που έχουν δεχτεί "κυβερνοεπίθεση" μπορεί να μη γνωρίζουν καν ότι έχουν πέσει θύματα. «Έχουμε προσωπικό που δουλεύει ανελλιπώς προσπαθώντας να αναγνωρίσει τις ταυτότητες των θυμάτων», σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει δώσει στις αρχές ή σε άλλες εταιρείες διαδικτυακής ασφαλείας πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις, ωστόσο σκοπεύει να ενημερώσει τις επιχειρήσεις που έχουν πέσει θύματα, εφόσον το προσωπικό του καταφέρει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...