Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δότης σπέρματος θέλει να γνωρίσει τα 34... παιδιά του!

Βρετανός που υπήρξε δότης σπέρματος σε συγκεκριμένη κλινική του Λονδίνου στα νιάτα του αποφάσισε ότι ήλθε η ώρα να γνωρίσει τα παιδιά του των οποίων δε φανταζόταν τον αριθμό. Ο Κρις Ουίτμαν, όπως είναι το ψευδώνυμο του άνδρα με το οποίο έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα ..........


Guardian, είπε ότι όταν ήταν νέος υπήρξε άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι αποφάσισε να γίνει δότης σπέρματος.

Ο Κρις επισκεπτόταν τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα την κλινική για να δίνει το σπέρμα του και όπως ισχυρίζεται έτσι βοηθούσε πολλές άτεκνες οικογένειες να γίνουν ευτυχισμένες, ενώ ο ίδιος υπέφερε, αφού για να είναι καλό το σπέρμα του πριν από κάθε δωρεά έπρεπε να απέχει σεξουαλικά τουλάχιστον τρεις μέρες πριν!

Όταν βρήκε μόνιμη εργασία, παντρεύτηκε και έκανε τη δική του οικογένεια και σταμάτησε να είναι δότης. Ο Κρις αναφέρει ότι είπε κάποια στιγμή στην γυναίκα του ότι υπήρξε δότης σπέρματος και θα επιθυμούσε να γνωρίσει τα παιδιά του αλλά η σύζυγός του δεν ήθελε καμία συζήτηση για το θέμα.

Το 2011 ο Κρις πήρε διαζύγιο και ελεύθερος πια επισκέφθηκε την αρμόδια υπηρεσία Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στο Λονδίνο και ζήτησε την βοήθειά της προκειμένου να μάθει πόσα είναι τα παιδιά του αλλά και να τα γνωρίσει.

Έκπληκτος ο Κρις έμαθε ότι έχει 34 παιδιά, 20 κορίτσια και 14 αγόρια από τα οποία τα 13 γεννήθηκαν το 1993! Σύμφωνα με την νομοθεσία ο Κρις μπορεί να γνωρίσει όσα παιδιά από αυτά είναι άνω των 18 ετών αν και αυτά επιθυμούν να τον συναντήσουν. Ο ίδιος δήλωσε ότι άφησε τα στοιχεία του στην διάθεση της υπηρεσίας και όποια από τα παιδιά του θέλουν θα έρθουν σε επαφή μαζί του!

Πάντως ο Κρις δήλωσε περήφανος στην Guardian επειδή βοήθησε 34 οικογένειες να γίνουν ευτυχισμένες!
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: