Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014: Ολοι μαζί για ένα καλύτερο Ιντερνετ!

Σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο γιορτάζεται σήμερα η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014.

Μία πρωτοβουλία που με σύνθημα «Let's create a better Internet together!» (ας δημιουργήσουμε ένα καλύτερο Ιντερνετ μαζί!) έχει ως στόχο να επιστήσει την προσοχή στους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν στο...........


 διαδίκτυο και απειλούν τους χρήστες τους. Φέτος είναι η 11η χρονιά που εορτάζεται, ενώ πλέον έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται τη δεύτερη ημέρα, της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα κάθε έτους...

Κίνδυνοι που τις περισσότερες φορές είναι «αόρατοι» για τους ανυποψίαστους... Οπως συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου, σύμφωνα με το saferinternet.gr, το Facebook λόγω της τεράστιας διείσδυσής του αποτελεί την ιδανική «παγίδα» για παράνομες δραστηριότητες. Η ειδική γραμμή SafeLine δέχεται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για κλοπή κωδικών, ηλεκτρονικό εκφοβισμό, και αναδημοσίευση φωτογραφιών χωρίς την άδεια των χρηστών.

Στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο Δημόκριτο, υπό την αιγίδα της Wind, της Alpha Bank και τηw Google.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο εξωτερικό σε συνδυασμό με ειδικές καμπάνιες ενημέρωσης από τους «κολοσσούς» του χώρου, όπως οι Microsoft, Google και Twitter.
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: