Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ξεκίνησε το νέο ελληνικό επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο Bsmark

Ένα δωρεάν νέο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, τo Bsmark (Business Social Marketing). Άνθρωποι από κάθε σημείο του πλανήτη, επαγγελματίες, άνεργοι, φοιτητές, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κ.α. μπορούν να συνδεθούν online για να μοιραστούν μέσω ενός κοινωνικού δικτύου ό,τι έχει να κάνει ......


με το επάγγελμά τους, την επιχειρηματικότητα και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το Bsmark (www.bsmark.com) δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο γενικού περιεχομένου, αλλά στόχος των δημιουργών του είναι να βοηθήσουν κάθε χρήστη να προβάλει το βιογραφικό του σε μια επαγγελματικά προσανατολισμένη διαδικτυακή κοινότητα. Το δίκτυο ακολουθεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα ελέγχου του υποβαλλόμενου από τους χρήστες περιεχομένου, με σκοπό να διατηρηθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο επικοινωνίας ανάμεσα στους χρήστες.

Μεταξύ άλλων, το Bsmark προσφέρει στα μέλη του:

- Δημιουργία και διαχείριση επαγγελματικού προφίλ.

- Δημιουργία online βιογραφικού και κοινοποίησή του στο δίκτυο.

- Διαδραστικότητα με τα άλλα μέλη σε όλα τα επίπεδα.

- Εργαλεία για την διάδοση των φωτογραφιών, των βίντεο και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του μέλους.

- Δημιουργία ομάδας και σύνδεσή της με ιστολόγιο (blog) και εκδηλώσεις.

- Δημιουργία εταιρικής ιστοσελίδας.

- Δημιουργία δωρεάν αγγελίας για προσφορά ή ζήτηση εργασίας και υπηρεσιών.

- Χρήση εξελιγμένων πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης των υποβαλλόμενων δεδομένων.

Το Bsmark ανήκει στην ελληνική εταιρία Webimage, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων από το 2008. Το νέο δίκτυο δημιουργήθηκε από επαγγελματίες προγραμματιστές και χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια των ιδρυτών του Δημήτριου Αδάμ (web designer) και Διονύσιου Αδάμ, υιών του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Το Bsmark ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2013 και ήδη, σύμφωνα με τον Δημήτρη Αδάμ, απαριθμεί εκατοντάδες εγγραφές χρηστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος, επενδυτικοί φορείς (funds και angel investors), έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση του σχεδίου, που έχει πλέον περάσει από τη φάση της εκκίνησης (start up) σε αναπτυξιακό στάδιο.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: