Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σ.ΚΩΤΣΟΒΟΣ: ΑΜΕΣΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ και ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Να αντιμετωπιστεί από τους αρμόδιους ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την δημόσια Υγεία με ανάλογη συνέπεια και ευθύνη,ζητάει με δελτίο τύπου ο υποψήφιος Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Σ.Κωτσοβός.Συγκεκριμένα αναφέρει:



Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για τη θολότητα του νερού απο τις πηγές Λέρνης και Αμυμώνης .
Ο Δήμος Ναυπλίου όντας σε συνεχή διαδικασία ενημέρωσης των δημοτών του για την αποφυγή χρήσης του και την αιτιολογία του προβλήματος, έχει αναδείξει το θέμα σε μείζονος σημασίας .
Εδώ στον Δήμο μας, ενώ οι πηγές ειναι ουσιαστικά οι ίδιες με του Ναυπλίου και η θολότητα συνεχίζεται και εδώ από ημέρες σε επίπεδα αυξομειούμενα, καμμία πειστική εξήγηση, δικαιολογία ή –το σπουδαιότερο- συγκεκριμένη ανακοίνωση για την προστασία της υγείας των δημοτών, έχει γίνει απο τους αρμόδιους.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφορά τη δημόσια υγεία των δημοτών και πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους με ανάλογη συνέπεια και ευθύνη. Είναι αδιανόητο στη ίδια περίοδο που από την κακή ποιότητα του νερού έχουν δημιουργηθεί τόσα προβλήματα στο οικιακό δίκτυο και οι δημότες αποφεύγουν σχεδόν απόλυτα τη χρήση του, να συνεχίζεται ακόμα και η καθημερινή διαφήμισή του από την ΔΕΥΑΑΡΜ σε όλα τα μέσα και η πρόταση στους δημότες να το χρησιμοποιούν άφοβα ...
Οι ευθύνες και οι παραλείψεις για το θέμα των, λαλίστατων για τα ανούσια και βουβών για τα ουσιώδη, αρμοδίων της δημοτικής πλειοψηφίας, ειναι ήδη τεράστιες.
Καλούμε λοιπόν , ΑΜΕΣΑ την ΔΕΥΑΑΡΜ να προβεί σε συγκεκριμένες και επίσημες ανακοινώσεις για την ποιότητα, την προέλευση (ιδίως) και τις επιστημονικές αναλύσεις του -σε κάθε πηγή του- για το τρέχον αυτό διάστημα καθώς και τις εγγυήσεις για τις δυνατότητες χρήσης του απο τους δημότες. Ειναι θέμα δημόσιας υγείας...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: