Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Στο... ψυγείο οι αλλαγές στις Πανελλαδικές

Αναβάλλεται για φέτος η εξέταση των περίπου 75.000 μαθητών της Α΄τάξης του Λυκείου με θέματα από την τράπεζα θεμάτων, όπως προβλέπει ο νέος νόμος για τις αλλαγές στα λύκεια, που τέθηκε σε εφαρμογή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Η Τράπεζα Θεμάτων για την ώρα ..........


μπαίνει στον «πάγο» με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και θα εφαρμοστεί πιλοτικά για φέτος μόνο σε κάποια σχολεία (ιδιωτικά, πειραματικά και πρότυπα) και σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α΄ λυκείου θα γίνουν κανονικά (σ.σ.: ενδοσχολικά) με το ισχύον σύστημα, δηλαδή την επιλογή των θεμάτων θα την κάνουν εξολοκλήρου οι καθηγητές που διδάσκουν το κάθε μάθημα.

Οι φετινοί μαθητές της Α' Λυκείου είναι αυτοί που θα "εγκαινίαζαν" το 2016 και το νέο σύστημα εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Σύμφωνα με τον νόμο, οι μαθητές της Α΄Λυκείου τον Μάιο του 2014 θα έπαιρναν μέρος σε ενδοσχολικές προαγωγικές εξετάσεις, στις οποίες το 50% των θεμάτων θα προέρχονταν από την Τράπεζα Θεμάτων και το άλλο 50% από θέματα τα οποία θα έβαζαν οι καθηγητές του σχολείου ανάλογα με το μάθημα που διδάσκουν.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος»real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...