Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Μαυρίζουν τη «λευκή εβδομάδα» οι πολίτες

Με περιπαικτικά σχόλια και ευθείες αναφορές στην οικονομική κρίση που εμποδίζει τις διακοπές υποδέχθηκαν οι χρήστες των social media την πρόταση για την καθιέρωση «λευκής εβδομάδας» στα σχολεία. Από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στο Διαδίκτυο δεν έλειψε ο προβληματισμός για τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της ...........


καθιέρωσης επιπλέον διακοπών, αλλά και για το τι θα κάνουν τα παιδιά τους οι οικογένειες που δεν θα μπορούν είτε να πάνε διακοπές είτε απλώς να μείνουν μαζί τους στο σπίτι στη διάρκεια αυτών των ημερών.
«Αυτή η ιδέα με τη "λευκή εβδομάδα" είναι πολύ καλή. Θέλει ο εργάτης να πάρει την οικογένεια να πάει Αλπεις για σκι αλλά έχουν σχολείο τα παιδιά», ήταν ένα χαρακτηριστικό σαρκαστικό σχόλιο στο twitter χθες. Αλλοι πάντως, εμμέσως πλην σαφώς, υποστηρίζουν ότι οι μίνι διακοπές θα βλάψουν την εκπαίδευση των παιδιών. «Είναι Γενάρης, δεν ξέρουμε πώς θα εξεταστούν οι μαθητές της Α' Λυκείου και το μόνο που βρήκαμε να ζηλέψουμε απ' την Ευρώπη είναι η "λευκή εβδομάδα"», σχολιάζει μία γυναίκα στο twitter. Ενας άλλος λέει πως «οι Δυτικοευρωπαίοι έχουν παράλληλα με τη "λευκή εβδομάδα" μόνο 6 εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι και όχι 3 μήνες!». Αρκετοί γονείς διατυπώνουν τον προβληματισμό τι θα κάνουν τα παιδιά τους όταν οι ίδιοι δεν θα έχουν άδεια.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: