Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Αδιευκρίνιστα τα αίτια του ατυχήματος της Μέρκελ

Αξέχαστες φαίνεται πως θα μείνουν οι φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Άνγκελα Μέρκελ... Ο τραυματισμός της στη λεκάνη μετά την πτώση της ενώ έκανε σκι στις ελβετικές Άλπεις, την αναγκάζουν να μείνει στο κρεβάτι και να ακυρώσει πολλά ...........


από τα προγραμματισμένα ραντεβού της.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, ενώ ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι ο τραυματισμός τής Μέρκελ έμεινε κρυφός μέχρι χθες, ενώ είναι δεδομένο ότι το περιστατικό συνέβη πριν από την Πρωτοχρονιά.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η καγκελάριος θεώρησε αρχικά ότι το τραύμα της ήταν ένας απλός μώλωπας και για τον λόγο αυτό δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Ωστόσο, με την επιστροφή της στο Βερολίνο και ενώ αισθανόταν όλο και πιο έντονες ενοχλήσεις, η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφτεί γιατρό, ο οποίος και της συνέστησε ξεκούραση και παραμονή στο κρεβάτι για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορεί.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, έκανε λόγο για ελαφρύ κάταγμα στο αριστερό τμήμα της λεκάνης ενώ ξεκαθάρισε ότι η καγκελάριος θα πρέπει να ξεκουραστεί και να χρησιμοποιεί πατερίτσες τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Πάντως δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Άνγκελα Μέρκελ αναγκάζεται να περπατήσει με πατερίτσες, καθώς το 2011 είχε υποστεί ρήξη μηνίσκου και είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο.

Όσο για τα αίτια του ατυχήματος, ο Ζάιμπερτ ανέφερε ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να κινείτο με χαμηλή ταχύτητα. «Θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της και είναι σε θέση να εργάζεται και να επικοινωνεί. Θα επικεντρωθεί σε κάποιες συναντήσεις που θα έχει στο Βερολίνο και στην Καγκελαρία», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Η Μέρκελ θα παραβρεθεί και θα προεδρεύσει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν ότι η καγκελάριος είναι ιδιαίτερα πεπειραμένη σκιέρ και γνωρίζει πολύ καλά τις πίστες στις ελβετικές Άλπεις, αφού αυτό τον προορισμό επιλέγει κάθε χρόνο για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της, μαζί με τον άντρα της.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: