Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μίζες 3 εκατ. ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα ομολογεί ο Παν. Ευσταθίου

Μίζες της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ προς τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα (τα υποβρύχια και το πρόγραμμα Αsrad) φέρεται να ομολογεί ότι έδωσε ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Atlas, Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος απολογείται ...........


από το πρωί στους ανακριτές.

Από τις έως τώρα πληροφορίες, φέρεται να έχει κατονομάσει δύο πρώην αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ένας εκ των οποίων έχει πλέον αποβιώσει, καθώς και μέλη επιτροπών.

Παράλληλα φέρεται να έχει αναφερθεί και στο ρόλο που διαδραμάτιζαν στην υπόθεση 3-4 ακόμη μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ευσταθίου φέρεται να έχει κατονομάσει και πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε επίσης στέλεχος της Βιομηχανίας Όπλων, ο οποίος ήταν και κουμπάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αρνήθηκε ότι έχουν δοθεί μίζες στους ήδη καταδικασμένους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Αντιθέτως, καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα ως εκβιαστή, υποστηρίζοντας ότι του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των εν λόγω συστημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Ευσταθίου φέρεται να δήλωσε ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω της off shore ιδιοκτησίας του, με την επωνυμία IRON. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης δυο ακόμη off shore εταιριών.

Τέλος, φαίνεται ότι έχει ηδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος, ενώ, σύμφωνα με το συνήγορό του, ο 83χρονος προτίθεται να συνεργαστεί με τους ανακριτές συνεισφέροντας στην έρευνα με όσα στοιχεία γνωρίζει.
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: