Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ενστάσεις από τους φαρμακοποιούς για το 1 ευρώ ανά συνταγή

Και ενώ τέθηκε σε ισχύ το εισιτήριο 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ υποχρεούνται να πληρώνουν 1 ευρώ ανά συνταγή.

Το μέτρο, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προς το παρόν αναστέλλεται λόγω τεχνικών ............


προβλημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και η υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα ξεκινήσει όταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή (8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό), οπότε και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το ένα ευρώ δεν το εισπράττει ο φαρμακοποιός, ούτε πηγαίνει στην τσέπη του, αλλά ουσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους.

«Πρόκειται δηλαδή για έμμεση αύξηση της συμμετοχής του και αυτό αφορά τους πάντες. Δεν εξαιρεί καμία πάθηση και κανέναν ασφαλισμένο». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Λουράντος, επειδή κάθε συνταγή μπορεί να περιέχει μόνο μέχρι τρία φάρμακα, η επιβάρυνση του ασφαλισμένου αν χρειάζεται περισσότερα θα είναι διπλάσια.

Γεωργιάδης: Στις επόμενες ημέρες η εγκύκλιος για το 1 ευρώ ανά συνταγή

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Mega, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας εγκύκλιος με την οποία θα προβλέπεται η χρέωση με 1 ευρώ ανά συνταγή η οποία και θα πρέπει να καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς της χώρας,

"Θα βγει η διευκρινιστική εγκύκλιος μέσα στις επόμενες μέρες και θα αρχίσει να λειτουργεί. Δεν θα ισχύει μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο. Είχαμε ένα τεχνικό θέμα στην ΗΔΙΚΑ και περιμέναμε να δούμε αν θα είναι έτοιμα. Μας είχε πει η ΗΔΙΚΑ ότι θα είναι έτοιμη τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου αλλά όχι την 1η Ιανουαρίου. Μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο, να μην εισπράττεται από τους φαρμακοποιούς" είπε ο κ. Γεωργιάδης και διευκρίνισε ότι το ευρώ αυτό θα αφορά την κάθε συνταγή και όχι το κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
real

Δεν υπάρχουν σχόλια: