Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Πρόσωπο της χρονιάς για το TIME ο Πάπας Φραγκίσκος

Ήρθε στο παγκόσμιο προσκήνιο τον περασμένο Μάρτιο όταν εξελέγη Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας παρότι ήταν αουτσάιντερ. Φέτος επιλέχθηκε ως το πρόσωπο της χρονιάς με τη μεγαλύτερη επιρροή από το αμερικανικό περιοδικό TIME.

Ο 76χρονος Αργεντινός Πάπας .............


Φραγκίσκος κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα με τα πρόσωπα της χρονιάς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Έντουάρντ Σνόουντεν, ο ιδρυτής του Amazon Τζεφ Μπέζος και η τραγουδίστρια Miley Cyrus.

Το περιοδικό χαρακτήρισε “σούπερσταρ” τον Πάπα σημειώνοντας ότι “πήρε το όνομα ενός ταπεινού αγίου και κάλεσε για μια εκκλησία επούλωσης”

Όπως αναφέρει η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Nancy Gibbs ο Πάπας Φραγκίσκος άλλαξε τον τόνο, την αντίληψη και τους στόχους ενός από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως με ένα ασυνήθιστο τρόπο.

Η ίδια έγραψε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι το πρόσωπο του 2013 για το TIME επειδή βγήκε στους δρόμους και έκανε τη μεγαλύτερη εκκλησία να αντιμετωπίσει τις βαθύτερες ανάγκες της καθώς και για την ισορροπία μεταξύ κρίσης και ελέους.

“Σπάνια ένας νέος παίκτης στην παγκόσμια σκηνή έχει τραβήξει τόση προσοχή τόσο γρήγορα μεταξύ νέων και μεγαλύτερων, πιστών και μη όπως ο Πάπας Φραγκίσκος. Στους εννέα μήνες που έχει αναλάβει καθήκοντα έχει θέσει τον εαυτό του στο επίκεντρο των σημαντικότερων συζητήσεων των ημερών μας, σχετικά με τα πλούτη και τη φτώχεια, την αδικία και τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τη παγκοσμιοποίηση, το ρόλο των γυναικών, τη φύση του γάμου, τους πειρασμούς της εξουσίας”, σημειώνει η αρχισυντάκτρια του περιοδικού.

Δεύτερο πρόσωπο της χρονιάς αναδείχθηκε ο πρώην πράκτορας της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, χάρη στον οποίο διέρρευσαν αρκετά μυστικά έγγραφα και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο παρακολουθήσεων των ΗΠΑ.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: