Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ελπίδες για οριστική θεραπεία της ηπατίτιδας C

Ρώσοι παρασκευαστές φαρμάκων σε συνεργασία με ιατρικό προσωπικό απ' όλο τον κόσμο, παρουσίασαν ένα νέο αποτελεσματικό φάρμακο κατά της ηπατίτιδας C.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές, γιατρεύει το 85% των περιπτώσεων και ταυτόχρονα δεν έχει παρενέργειες. Μέχρι τώρα ...........


παρόμοιο αποτέλεσμα δεν είχε επιτευχθεί ακόμα και σε περίπτωση δυνατής συνδυασμένης θεραπείας.

Ο φορέας του ιού της ηπατίτιδας C μπορεί για χρόνια να μην υποπτεύεται ότι έχει μολυνθεί. Ο «τρυφερός δολοφόνος» δεν παρουσιάζει κλινικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της λοίμωξης. Και στη συνέχεια απειλεί με ανάπτυξη της κίρρωσης του ύπατος είτε καρκινώματος. Η αποτελεσματικότητα της τυπικής θεραπείας δεν ξεπερνά το 50-70%. Επιπλέον, δεν είναι ακίνδυνες διότι παρουσιάζουν παρενέργειες.

Οι Ρώσοι παρουσίασαν ένα νέας γενιάς φάρμακο, το ναρλαπρεβίρ, το οποίο γιατρεύει έως και 85% των περιπτώσεων της ηπατίτιδας C και παράλληλα δεν προκαλεί παρενέργειες. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι η απευθείας επίδραση κατά του ιού: το φάρμακο μπλοκάρει την ενδοκυτταρική αναπαραγωγή του ιού. Και η μορφή του φαρμάκου σε χάπια αντί για ενέσεις είναι πιο ανεκτή για τους ασθενής. Το ναρλαπρεβίρ προορίζεται για λήψη μια φορά την ημέρα και δεν οδηγεί σε τοξική δηλητηρίαση.

Σε κλινικές μελέτες η χρήση του ναρλαπρεβίρ σε συνδυασμό με τη συνηθισμένη θεραπεία οδηγούσε σε ταχεία μείωση του επιπέδου του ιού της ηπατίτιδας C στο αίμα της πλειοψηφίας των ασθενών.

Αρχές Νοεμβρίου το φάρμακο παρουσιάστηκε στο διεθνές συμβούλιο εμπειρογνωμόνων στο 64ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για τη Μελέτη των Νοσημάτων του Ήπατος (AASLD) στην Ουάσιγκτον, στο οποίο συγκεντρώθηκαν οι γιατροί λοιμωδών νοσημάτων απ’ όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, σε ορισμένες χώρες το ναρλαπρεβίρ θα καταλάβει την κεντρική θέση μεταξύ των φαρμάκων άμεσης επίδρασης στη θεραπεία της ηπατίτιδας C.

Το φάρμακο θα εμφανιστεί στην αγορά το 2017.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...