Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο- οι αλήθειες και τα ψέμματα

Την 21/11/2012 ο επικεφαλής της παράταξης μας με σχετική του έγγραφη δήλωση είχε πεί : Σύμφωνα με τον Ν. 4071/11-04-2012 , «Τα κοινωνικά παντοπωλεία ιδρύονται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ...Η λειτουργία τους εποπτεύεται από επιτροπή διαχείρισης στην οποία εκπροσωπούνται .............


οι δημοτικές παρατάξεις και στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος ή οι οριζόμενοι από αυτον αντιδήμαρχοι .... Η επιτροπή διαχείρισης υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο, στην οικονομική επιτροπή έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό. Η οικονομική επιτροπή εγκρίνει με απόφασή της τον διαχειριστικό απολογισμό. Η απόφαση αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου ή της περιφέρειας κλπ..»

Στη συνέχεια ειχε σχολιάσει πώς αυτό, που με τόσες πομπές λειτουργούσε στον Δήμο Αργους Μυκηνών μέσω ΚΕΔΑΜ ως Δημοτικό Παντοπωλείο και μάλιστα με σχετική πινακίδα έξω απο τον χώρο του, δεν ήταν τυπικά ΔΗΜΟΤΙΚΟ παντοπωλείο, όπως το αναφέρει ο Νόμος, αφου ουδέποτε το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ίδρυσή του, ούτε όρισε συμβούλους στην επιτροπή διαχείρισης, ούτε ποτε παρουσιάστηκε στην οικονομική επιτροπή έκθεση πεπραγμένων του εξαμήνου, ούτε βέβαια έχει εγκριθεί κάποιος απολογισμός.

Τότε στις 27-11-2012 ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ και ειδικός επι παντός επιστητού Ν.Γκαβούνος είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων : «..ο κ. Κωτσοβός χρησιμοποιεί ψεύδη και ανακρίβειες για να πλήξει μια τόσο σημαντική και ευαίσθητη δράση χωρίς να σέβεται τους συμπολίτες μας που έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά και τους εθελοντές που προσφέρουν σε αυτό τον ιερό σκοπό. Θα πρότεινα στον κ. Κωτσοβό αντί να στήνει ερωτήσεις, να απευθύνεται αρμοδίως για να του λύνονται οι απορίες της δικής του ανεπάρκειας στην αντίληψη των όσων συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο...».

Μετα απ΄αυτή την τεράστια ...νομική και πολιτική απάντηση του γνωστής συμπεριφοράς συμβούλου , ήρθε ΤΩΡΑ (Δεκέμβριος 2013) θέμα στο Δ.Σ. να ψηφιστεί «η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Αργους Μυκηνων..η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής διαχείρισης σύμφωνα με τον Ν . 4071/2012 και μαζί όλα τα άλλα που ο νόμος προβλέπει για τη νόμιμη λειτουργία ενός Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ..»

Τα σχόλια ειναι ούτως ή άλλως περιττά, μιας και αφορούν το συγκεκριμένο πρόσωπο και τις τακτικές του, ούτε και αναζητούμε δικαιώσεις σε τέτοια αυτονόητα, όμως η αναγκαιότητα να τονίζεται μέσα απ΄αυτά, η εικονική πραγματικότητα των παντογνωστών , η ανεπάρκεια των κλακαδόρων τους και η αλαζονεία της εξουσίας τους, θα είναι πάντα επιτακτική.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...