Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Η υπερβολική ταχύτητα σκότωσε τον Πόλ Γουόκερ

Η υπερβολική ταχύτητα ήταν η αιτία του τροχαίου δυστυχήματος το οποίο στοίχισε τη ζωή του ηθοποιού Πολ Γουόκερ, γνωστού από τις ταινίες «The Fast and the Furious» ("Οι Μαχητές Των Δρόμων"), το Σάββατο στη Νότια Καλιφόρνια, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας του .............


Λος Άντζελες.
Ο 40χρονος Γουόκερ ήταν συνεπιβάτης στην κόκκινη Πόρσε Carrera GT του 2005, την οποία οδηγούσε ένας φίλος του. Το μεσημέρι του Σαββάτου, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε ένα δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες στην πόλη Σάντα Κλαρίτα της βόρειας Καλιφόρνιας.
"Η ταχύτητα ήταν ένας παράγοντας στην πρόσκρουση του οχήματος (στο δέντρο)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του του γραφείο του σερίφη.
Ο αναπληρωτής σερίφης Μαρκ Πόουπ δήλωσε ότι ερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος και ότι δεν γνωρίζει την ταχύτητα με την οποία κινούνταν το αυτοκίνητο.
Η εφημερίδα Los Angeles Times έγραψε ότι ο οδηγός της Πόρσε ήταν ο 38χρονος Ρότζερ Ρόντας, φίλος του Γουόκερ και ιδιοκτήτης της εταιρείας Always Evolving, που ασχολούνταν με ανταλλαγές αυτοκινήτων και παροχή υπηρεσιών σε αγώνες ταχύτητας.
«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνουμε ότι ο Πολ Γουόκερ έφυγε σήμερα, σε ένα τραγικό τροχαίο ενώ επέστρεφε από φιλανθρωπική εκδήλωση για την οργάνωσή του «Reach Out Worldwide». Ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο ενός φίλου, σκοτώθηκαν και οι δύο. Έχουμε σοκαριστεί και νιώθουμε θλίψη πέρα από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς μετά από αυτά τα νέα» αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του ηθοποιού στο Facebook.
Σε ανακοίνωσή της η Universal Pictures αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι του κινηματογραφικού στούντιο νιώθουν συντετριμμένοι από την θλίψη για τον θάνατο του Γουόκερ. «Ο Πολ ήταν ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της οικογένειάς μας εδώ και 14 χρόνια. Η απώλεια είναι μεγάλη τόσο για όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του στην ταινία Fast and Furious όσο και για τους αμέτρητους θαυμαστές του».
O Βιν Ντίζελ, συμπρωταγωνιστής του Γουόκερ σε μια από τις ταινίες «Fast and Furious το 2001, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μια κοινή τους φωτογραφία την οποία συνόδευσε με το ακόλουθο μήνυμα:
«Αδερφέ, θα μου λείψεις πάρα πολύ. Έχω μείνει πραγματικά άφωνος. Ο παράδεισος κέρδισε έναν νέο άγγελο. Αναπαύσου εν ειρήνη».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα IMDb ο Πολ Γουόκερ είχε γεννηθεί στην Καλιφόρνια το 1973 και ασχολήθηκε με την ηθοποιία από πολύ μικρή ηλικία εμφανιζόμενος αρχικά σε διαφημιστικά σποτ. Το 1985 υποδύθηκε τον καθηγητή Μπένετ στην ταινία «Monster in the Closet», ενώ ήταν πρωταγωνιστής και στην τηλεοπτική σειρά «Throb». Χαρακτηριστική υπήρξε όμως και η συμμετοχή του στη σειρά «Ατίθασα νιάτα».
Ο Πολ Γουόκερ ίδρυσε την οργάνωση «Reach Out Worldwide» το 2010 με στόχο να βοηθήσει ανθρώπους που πέφτουν θύματα φυσικών καταστροφών. Ενας φίλος του ηθοποιού που τον συνάντησε στην εκδήλωση του Σαββάτου πριν το μοιραίο δυστύχημα, δήλωσε: «ήταν πολύ χαρούμενος, χαμογελούσε σε όλο τον κόσμο. Εκανε αυτό που αγαπούσε».
Ο Πολ Γουόκερ έχει μια κόρη ηλικίας 15 ετών.
Βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει την κόκκινη Porsche να έχει τυλιχτεί στις φλόγες και τους περαστικούς να αγωνιούν για την κατάσταση των επιβαινόντων.
Πηγή: AMΠE
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: