Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα «πόθεν έσχες»

Σκωπτικά σχόλια από πλευράς του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε η δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά ο οποίος έλαβε 1 εκατ.ευρώ ως αποζημίωση συνταξιοδότησης. Διευκρινίσεις για τα ποσά που δήλωσαν έδωσαν τόσο ο Δημ.Τσουκαλάς όσο και η συνάδελφός .............


του Νάντια Βαλαβάνη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε ότι "ο κ. Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης" και εκτίμησε ότι εφόσον έλαβε το ποσό του 1 εκατ.ευρώ θα έπρεπε να είναι "ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της ιδιωτικής ασφάλισης".
 Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσουκαλάς ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι έλαβε το ποσό του 1 εκατ.ευρώ μετά από 35 έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα ABN-AMBRO η οποία είχε ασφαλίσει το σύνολο του προσωπικού της σε ειδικό  πρόγραμμα συνταξιοδότησης στην «Generalli» σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που πραγματοποίησε η τράπεζα. Διευκρίνισε εξάλλου ότι ουδέποτε είχε μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο τομέα ενώ για τα ακίνητα που δηλώνει, τονίζει ότι προέρχονται από κληρονομιά και μόνο ένα ακίνητο έχει αποκτηθεί εξ ημισείας με τη σύζυγό του, με δάνειο στις αρχές του 2010.
Μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν είχε εργαστεί στο Δημόσιο τομέα ή διαχειριστεί δημόσιο χρήμα. Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις που ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ είπε ότι προήλθαν από το υπερχρεωμένο ξενοδοχείο που προήλθε από κληρονομιά του πατέρα της. "Αφού εργάστηκα επί δέκα χρόνια για να ξεχρεώσω το δάνειο των 72 εκατ.δραχμών για το ξενοδοχείο που τελικά πληρώθηκε 340 εκατ.δραχμές, το πούλησα και αυτό που υπάρχει στις καταθέσεις μου είναι τα χρήματα από την πώληση, τα οποία δεν αξιοποίησα αλλιώς" είπε η βουλευτής.

Εκτίμησε εξάλλου ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις έχει ενοχλήσει και για το λόγο αυτό βγαίνουν τόσο έντονα στη δημοσιότητα στοιχεία για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των βουλευτών του κόμματος.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: