Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις των Beatles στο διαδίκτυο!

Ανέκδοτες ηχογραφήσεις-59 στον αριθμό -που είχαν πραγματοποιήσει οι Beatles το 1963 για λογαριασμό του BBC συγκεντρώθηκαν στο album «The Beatles Bootleg Recordings 1963» που διατίθεται πλέον προς πώληση στο iTunes.

Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν ............


την περίοδο που τα θρυλικά «Σκαθάρια» κυκλοφόρησαν το άλμπουμ - ντεμπούτο τους «Please Please Me». Το άλμπουμ περιλαμβάνει κομμάτια όπως το «Bad to me» και το «I' m in love», που το συγκρότημα έγραψε αλλά παραχώρησε στους Dakotas, αλλά και σπάνιες διασκευές των κομματιών «She loves you», «A taste of honey» και άλλων.

Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «From Me to You» η μπάντα ξαφνικά σταματάει την ηχογράφηση και ο Paul McCartney να ρωτάει γιατί διέκοψαν. «Μήπως σφύριξες; Άκουσα ένα σφύριγμα» ακούγεται να λέει ο John Lennon. Μετά από ένα χιουμοριστικό σφύριγμα του McCartney, η μπάντα συνεχίζει την ηχογράφηση.

Πενήντα χρόνια μετά, τα τραγούδια διατίθεται πλέον αποκλειστικά στο διαδίκτυο λόγω μίας ισχύουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα με αυτήν, οι μουσικές ηχογραφήσεις προστατεύονται για εβδομήντα χρόνια αν είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν και για 50 χρόνια σε περίπτωση που δεν είχαν κυκλοφορήσει ποτέ. Με την προθεσμία λοιπόν να λήγει εντός του τρέχοντος έτους, το διασημότερο συγκρότημα όλων των εποχών επιστρέφει στο διαδίκτυο.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: