Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΑΡΓΟΣ: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες-Νεκρή 55χρονη

Το πρώτο φως της μέρας δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στο Άργος από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή και οδήγησαν στο θάνατο μίας 55χρονης γυναίκας που έμενε σε υπόγειο διαμέρισμα.

Ο ακάλυπτος χώρος συγκέντρωσε ..........


πολύ νερό λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το τοιχίο και η άτυχη γυναίκα να πνιγεί.

Οι δύο ξεροπόταμοι Ξεριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν και πλημμύρισαν κάνοντας αδιάβατους τους περισσότερους δρόμους . Αρκετοί δρόμοι στο ανατολικό τμήμα της πόλης παραμένουν κλειστοί, ενώ σε πολλά σημεία η λάσπη και οι πέτρες που έφεραν τα ποτάμια έχουν κόψει την συγκοινωνία. Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε τουλάχιστον 20 κλήσεις για επεγκλωβισμούς, ενώ το έργο της συνδράμουν αυτοκίνητα και πληρώματα από όλη την Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα σήμερα το πρωί έχουν κοπάσει και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων, ενώ αναμένεται και ενίσχυση με μηχανικά μέσα από στρατιωτικά μηχανήματα της μονάδας Μηχανικού στο Λουτράκι, προκειμένου να ενισχύσουν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας.

Πλημμύρες όμως είχαμε τη νύχτα τόσο στο Κιάτο, όσο και στην Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση. Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.

Στην Κυπαρισσία έχουν υποχωρήσει τα νερά και δεν υφίσταται πρόβλημα.











newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: