Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος για τις δημοτικές εκλογές του 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΜΟΝΟ ΣΤΟ COBRA
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Κυβέρνηση εκτος απροόπτου φαίνεται να κάνει πίσω στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές του 2014 οι οποίες όπως φαίνεται τελικά θα γίνουν με το υπάρχον εκλογικό σύστημα.Οι δηλώσεις .........


του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος εμφανίστηκε αποφασισμένος να προωθήσει τις όποιες αλλαγές πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Μιχελάκης, επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ήταν αρνητικός στην όποια αλλαγή.Εξάλλου και οι εκλεγμένοι δήμαρχοι με τα χρίσματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έδειξαν και πλέον φανερά την αντίθεση τους για την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην τελευταία έκτατη Γενικήη συνέλευση της ΚΕΔΚΕ.
Μια εξέλιξη που αλλάζει τα σχέδια της ΝΔ, για τον εκλογικό νόμο στις δημοτικές εκλογές που προέβλεπε μεταξύ άλλων την επαναφορά του 42% για εκλογή δημάρχων και ξεχωριστά ψηφοδέλτια για δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους αλλά και τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες με την προσδοκία της αλλαγής του εκλογικού νόμου.
by cobrateam

Δεν υπάρχουν σχόλια: