Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Πλειστηριασμοί: «Νόμος Κατσέλη» και το 2014, ιρλανδικό μοντέλο για το 2015

Αγώνα δρόμου για να «κλειδώσουν» μέχρι την Τρίτη οι αποφάσεις για τους πλειστηριασμούς και την τύχη των ΕΑΣ δίνουν κυβέρνηση και Τρόικα καθώς οι υπουργοί κ.κ. Στουρνάρας, Χατζηδάκης και Βρούτσης έχουν απανωτές συναντήσεις μέσα στο σαββατοκύριακο .........


με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τους εκπροσώπων των δανειστών στο υπουργείο Ανάπτυξης, αποκλειστικά για το θέμα των πλειστηριασμών.

Στις 5 το απόγευμα με την Τρόικα θα συναντηθεί ο υπουργός Οικονομικών, για να κλείσουν εντός των επόμενων ωρών τα δύο μεγάλα ανοιχτά μέτωπα.

Στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι, πριν φύγει για Βρυξέλλες για το έκτακτο Γιούρογκρουπ της Τρίτης, να έχει μαζί στις αποσκευές του και τη συμφωνία της Τρόικα.

Συμφωνία «στο παρά ένα» φαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί άμεσα για τους πλειστηριασμούς. Στελέχη της κυβέρνησης ανέφεραν πως η Τρόικα δέχεται την επέκταση του Νόμου Κατσέλη για έναν ολόκληρο χρόνο ακόμα,αλλά με ελαφρώς αυστηρότερους όρους. Η συμφωνία φαίνεται να κλείνει για απαγόρευση πλειστηριασμού α΄κατοικίας και αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

Για το 2015 το σενάριο που δείχνει να κερδίζει έδαφος είναι αυτό του εξωδικαστικού συμβιβασμού στα πρότυπα του "ιρλανδικού μοντέλου".

Για την τύχη των ΕΑΣ οι αποφάσεις θα ληφθούν επίσης πριν την Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδος, ώστε να προλάβει το euro working group να εγκρίνει την εκταμίευση για την δόση του 1 δισ. ευρώ πριν αλλάξει η χρονιά. Η λύση θα περιλαμβάνει συνέχιση της λειτουργίας των ΕΑΣ με λιγότερο προσωπικό, χωρίς ίσως όμως τη δυνατότητα εκτέλεσης παραγγελιών από το εξωτερικό.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...