Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τέλος τα like από το Facebook

Ο κολοσσός κοινωνικής δικτύωσης προωθεί νέο σύστημα αξιολόγησης. Τα γνωστά «Like» του Facebook αλλάζουν με τη χρήση αστεριών να τα αντικαθιστούν. Χρησιμοποιώντας δοκιμαστικά το 5αστερο σύστημα σε σελίδες της desktop έκδοσής του, ο κολοσσός ..........


κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε τους χρήστες του για το σκεπτικό αλλαγής του τρόπου με το οποίο δείχνουν την «συμπάθεια» τους σε οτιδήποτε ανεβαίνει.

Αν λοιπόν το Like σας φαίνεται περιοριστικό και διφορούμενο, καθώς δε δείχνει απαραίτητα προτίμηση και δεν έχει διαβαθμίσεις, το σύστημα με τα αστέρια μάλλον θα σας ικανοποιήσει.

Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι το Like σε μία σελίδα δείχνει περισσότερο την προτίμηση μας παρά την επιθυμία μας ή το συναίσθημά μας. Το σύστημα της βαθμολόγησης με αστέρια ξεπερνά τον περιορισμό του «αισθάνομαι» αυτόν, δίνοντας μας περισσότερες δυνατότητες.

Αυτό που δεν έχει ακόμα καταστεί σαφές είναι το αν οι διαχειριστές των σελίδων θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζουν τη βαθμολογία τους, αν και η λογική λέει ότι αυτή θα είναι η γραμμή που θα ακολουθήσει το Facebook.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: