Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Το «πειρατικό» σάλπαρε για Βραζιλία

Παλληκάρια οι διεθνείς δεν λύγισαν από την καυτή ατμόσφαιρα στο Βουκουρέστι - Ο Μήτρογλου το χρυσό γκολ που «σφράγισε» την πρόκριση στο Μουντιάλ - Το μόνο που κατάφεραν οι Ρουμάνοι ήταν να ισοφαρίσουν με αυτογκόλ του Τοροσίδη.

Ραντεβού στα γήπεδα της Βραζιλίας ........


και την τελική φάση του Μουντιάλ δίνουν από το βράδυ της Τρίτης οι παίχτες του Φερνάντο Σάντος μετά την «χρυσή» ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Ρουμανία στο «καυτό» Βουκουρέστι.

Οι διεθνείς αποδείχθηκαν παλληκάρια καθώς δεν έχασαν ούτε λεπτό τη συγκέντρωσή τους παρά την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περισσότεροι από 50.000 Ρουμάνοι οπαδοί.

Το χρυσό γκολ για την εθνική πέτυχε στο 22ο λεπτό ο συνήθης ύποπτος, Κώστας Μήτρογλου, με ψύχραιμο πλασέ. Προηγήθηκε η άψογη πάσα του Γιώργου Καραγκούνη που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ με αποτέλεσμα ο «πιστολέρο» να βρεθεί τετ-α-τετ με τον Ταταρουσάνου, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα.

Η εθνική μας ξεκίνησε υποτονικά το παιχνίδι με τους Ρουμάνους στο πρώτο 15λεπτο να παίρνουν ορμή από τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο του Βουκουρεστίου. Γρήγορα, όμως, οι παίχτες του Σάντος εξισορρόπησαν την κατάσταση, και έστειλαν το πρώτο προειδοποιητικό «σήμα» με το σουτ του Χολέμπας στο 18ο λεπτό. Ακολούθησε στο 22΄ η εκτέλεση από τον Μήτρογλου που «πάγωσε» τους Ρουμάνους.

Και εκεί που όλα πήγαιναν πρίμα για την Εθνική ήρθε μια ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας στο 54ο λεπτό με Τοροσίδη και Χολέμπας να μπερδεύονται καθώς ο αμυντικός της Ρόμα προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, αυτή να βρίσκει το πόδι του αμυντικού του Ολυμπιακού και να καταλήγει στο «γάμα» της εστίας του Καρνέζη.

Μετά το 1-1 οι Ρουμάνοι αναθάρρησαν, πίεσαν για λίγα λεπτά την Εθνική με τους διεθνείς, όμως, να ανταποκρίνονται και σε αυτή την πίεση με αποτέλεσμα για τα υπόλοιπα 36 λεπτά να μην δημιουργηθεί κάποια κλασσική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Καρνέζη με την εξαίρεση κάποιων σουτ.

Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης οι Έλληνες παίχτες και ο Φερνάντο Σάντος κατευθύνθηκαν στην εξέδρα που βρίσκονταν οι Έλληνες οπαδοί για να πανηγυρίσουν την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ.

Σκηνές χαράς και πανηγυρισμών εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια και στα αποδυτήρια της Ελλάδας με τους παίχτες να γίνονται ένα κουβάρι μετά τη μεγάλη τους επιτυχία.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: