Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Το μεγαλύτερο Γλειφιτζούρι του κόσμου στον «Μύλο των Ξωτικών»‏

Το παραμύθι των Χριστουγέννων ξεκινά λίγο πιο νωρίς στην πόλη των Τρικάλων.

Στις 26 και 27 Νοεμβρίου και λίγες ώρες πριν ο Μύλος των Ξωτικών ανοίξει και επίσημα τις πύλες του στο κοινό, τα "Ξωτικά" θα επιχειρήσουν να φτιάξουν το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου. Η επιτροπή του Ρεκόρ Γκίνες θα είναι εκεί για να...........
 
καταγράψει την προσπάθειά τους.

Στην κεντρική είσοδο του μεγαλύτερου Χριστουγεννιάτικου Πάρκου της Ελλάδας φέτος θα υπάρχει το μεγαλύτερο Γλειφιτζούρι του κόσμου!

Το υφιστάμενο ρεκόρ των 3.200 κιλών που είχε γίνει στις 18 Ιουλίου 2012 στην Αμερική σύντομα θα αποτελεί παρελθόν και το νέο μεγαλύτερο ρεκόρ που θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο των Record Guinness θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία χειροποίητης καραμέλας SOOCRE και θα παρουσιαστεί στις 29 Νοεμβρίου στο "Μύλο των Ξωτικών". Χιλιάδες κιλά καραμέλας, δεκάδες χρώματα ζαχαροπλαστικής, 7 τεχνίτες και 40 ξωτικά βοηθοί του Αϊ Βασίλη σε 3 ημέρες δημιουργούν το πιο γλυκό ρεκόρ του κόσμου!!

Η "γλυκιά" εικόνα του μεγάλου Γλειφιτζουριού θα ταξιδέψει από 28 Νοεμβρίου σε όλο τον κόσμο!!

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει (φωτογραφία) και καλούν όλους, μικρούς και μεγάλους, από το πρωί της Τρίτης, 26 Νοεμβρίου, και συνεχόμενα μέχρι την επόμενη μέρα το βράδυ στο "Μύλο των Ξωτικών", να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία προετοιμασίας του γλειφιτζουριού. Ζήστε όλοι το παραμυθένιο ρεκόρ που θα κάνει την πόλη των Τρικάλων... Την πιο γλυκιά πόλη του κόσμου!

Όσοι ενδιαφέρεστε για εθελοντική υποστήριξη και παροχή βοήθειας στη συγκεκριμένη δράση, επισκεφτείτε τη σελίδα www.milosxotikon.gr και δηλώστε συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: