Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα

Ισχυρές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ. Θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τη Θράκη.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά ..............


αυξημένες με βροχές. Από το απόγευμα καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες ισχυρές κατά τόπους. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 18 βαθμούς κελσίου.

Για την Παρασκευή, στην ανατολική νησιωτική χωρά θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά όπου θα σημειωθούν βροχές οι οποίες τη νύχτα στο Ιόνιο θα ενταθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: