Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στα άκρα κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα

Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή με φαρμακοβιομηχανίες, ενώ η Κουμουνδούρου του απέδωσε τον χαρακτηρισμό «ντίλερ των πολυεθνικών».

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με επίκεντρο της τροπολογία για την τιμολόγηση ..............


των φαρμάκων. Χθες, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή με φαρμακοβιομηχανίες: «Ο ορισμός της διαπλοκής είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας. Ο κομματικός, ο ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ ραδιοφωνικός σταθμός, έχει επισήμως σχέσεις με φαρμακοβιομηχανίες και ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ψηφίζει να μη μειώσουμε τις τιμές στα φάρμακα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον υπουργό αποδίδοντάς του τον χαρακτηρισμό «ντίλερ των πολυεθνικών», αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι η τροπολογία που ήρθε στη Βουλή και τίθεται σε ψηφοφορία αύριο υπηρετεί «την απαίτηση της τρόικας για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς και την άλωση της ελληνικής αγοράς από μεγάλες πολυεθνικές γενοσήμων, που θα ισοπεδώσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία».

Ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε με σφοδρότητα και σε δημοσίευμα της κυριακάτικης «Αυγής», με την υπογραφή «ειδικού συνεργάτη», στο οποίο γινόταν λόγος για άνοιγμα της ελληνικής αγοράς σε πολυεθνικές που παράγουν γενόσημα αμφιβόλου ποιότητος, χωρίς κανέναν έλεγχο. Ο υπουργός Υγείας μίλησε για άρθρο που διοχετεύθηκε από το γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα και έκανε λόγο για λίβελλο και υιοθέτηση επιχειρημάτων και αιτημάτων των φαρμακοβιομηχανιών.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που προγραμματίσθηκε ειδικά για το θέμα των φαρμάκων.

Την ίδια στιγμή, την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλου, προκάλεσαν οι αναφορές (MEGA) του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαλάφα, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο ΕΟΦ είναι διαλυμένος και δεν κάνει κανέναν έλεγχο». Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι με τέτοιες αναφορές προκαλείται πρόβλημα με τους θεσμούς και «κανονικά έπρεπε να σας φωνάξει ο εισαγγελέας του Αρ. Πάγου». Αφησε σαφείς αιχμές για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε μήνυμα στο twitter: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων θα πιστοποιεί και τα φάρμακα. Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πιστοποίηση θα γίνεται στο ΚΟΚΚΙΝΟ».

Σε υπολειτουργία του ΕΟΦ αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, ο οποίος είπε (ΑΠΕ) ότι ο Οργανισμός έχει μείνει με λίγους υπαλλήλους και «όπως έχουν πληροφορηθεί, για τον έλεγχο των φαρμάκων διατίθεται μόνο ένας υπάλληλος». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ανέφερε (ΣΚΑΪ) ότι «ο κ. Γεωργιάδης είναι εκείνος που ευνοεί τις πολυεθνικές και ειδικά εκείνες που παράγουν φτηνό γενόσημο στο Αφγανιστάν ή στο Μπανγκλαντές».

Της Δώρας Αντωνίου
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: