Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Εκτέλεση δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο

Οι δύο δράστες πυροβόλησαν με πιστόλι των 9 mm τουλάχιστον 12 φορές - Επέβαιναν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα με πλαστή πινακίδα - Νεκροί είναι οι Μανώλης Καπελώνης και Γεώργιος Φουντούλης - Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του τραυματισμένου ..........


σε θώρακα και κοιλιακή χώρα Αλέξανδρου Γέροντα

Άγνωστοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της ΧΑ στη λεωφόρο Ηρακλείου 420 στο Νέο Ηράκλειο το απόγευμα της Παρασκευής και τραυμάτισαν ακόμη ένα νεαρό που αυτή την ώρα χειρουργείται.

Οι δύο νεκροί, ηλικίας 22 και 27, είναι οι Μανώλης Καπελώνης και Γεώργιος Φουντούλης και ο τραυματίας που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» είναι ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας και φέρει βαριά τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Ο 29χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση των σοβαρών του τραυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες βγήκε από το χειρουργείο τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους γιατρούς να έχουν προχωρήσει σε σπληνεκτομή και να εκφράζουν τη άποψη πως η κατάστασή του μετά το χειρουργείο, είναι μεν σοβαρή αλλά και σταθερή.
Όπως και νάχει οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της υγείας του.


Το χρονικό της διπλής δολοφονίας

Λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής, τρία ή τέσσερα άτομα -μέλη της Χρυσής Αυγής- βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του κόμματος επί της λεωφόρου Ηρακλείου. Ξαφνικά, μία μοτοσικλέτα η οποία κινούνταν στο ανοδικό ρεύμα της λεωφόρου Ηρακλείου προς την Πεύκη, σταμάτησε στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι δύο δράστες φόρωντας κράνη κατευθύνθηκαν πεζοί προς τα μέλη της ΧΑ, πυροβολώντας τους αρχικώς εξ αποστάσεως. Οι άγνωστοι συνέχισαν να πυροβολούν όσο περπατούσαν προς το μέρος των χρυσαυγιτών που εκτελούσαν καθήκοντα περιφρούρησης των γραφείων της ΧΑ. Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία που δημοσιεύει το protothema.gr ότι οι δολοφόνοι έδωσαν τη χαριστική βολή στους δύο άτυχους νέους πυροβολώντας από απόσταση περίπου ενός μέτρου.

Ο ένας από τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής έπεσε νεκρός στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης και ο δεύτερος μεταφέρθηκε αρχικά βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου και κατέληξε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και ο άλλος στο θώρακα. Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που μετέβησαν στον τόπο του εγκλήματος περισυνέλλεξαν συνολικά 12 κάλυκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δολοφονική επίθεση οι άγνωστοι δράστες ανέβηκαν και πάλι στην μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν από το σημείο.

Ο ένας εκ των θυμάτων εργαζόταν σε καφέ μπαρ του Ηρακλείου και ο δεύτερος σε επιχείρηση του πατέρα του.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η επίθεση έγινε με όπλο των 9 mm και από το σημείο περισυνελέγησαν περίπου 12 κάλυκες.

Την έρευνα έχει αναλάβει πλέον η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με αστυνομικούς να «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών ή στοιχείων που μπορούν να τους βοηθήσουν να ανασυνθέσουν τις τραγικές λεπτομέρειες της πρωτοφανούς δολοφονικής επίθεσης.

Κατά πληροροφίες, οι κάμερες που βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν καταγράψει τον τύπο της μοτοσικλέτας αλλά όχι και την ταυτότητα των δραστών.

Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής οι αστυνομικοί εντόπισαν μια μοτοσικλέτα στην οδό Γρηγ.Αυξεντίου στο Νέο Ηράκλειο -κοντά στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης- και την μετέφεραν για έλεγχο στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος, με δηλώσεις τους ανέφεραν ότι και οι δύο νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.



Χρυσή Αυγή: Δύο Έλληνες 22 και 27 ετών νεκροί από πυροβολισμούς με καλάσνικοφ Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής λίγα λεπτά μετά το περιστατικό αναφέρεται: «Δύο Έλληνες 22 και 27 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο "Γεννηματάς". Δράστες ήταν δυο επιβαίνοντες σε μηχανή, οι οποίοι κατέβηκαν και πυροβόλησαν εξ επαφής τους τρεις νέους».


Κασιδιάρης: Μέλη της Χρυσής Αυγής οι νεκροί Μέλη της Χρυσής Αυγής είναι τα δύο άτομα που έπεσαν νεκρά το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής έκανε τη δήλωση αυτή στο δελτίο του Star κάνοντας λόγο, επίσης, για τρομοκρατική επίθεση ενώ καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και των υπουργών Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Για στοχευμένο χτύπημα έκανε λόγο ο βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Μίχος, έξω από το σημείο του εγκλήματος στο Νέο Ηράκλειο.

Από την πλευρά της η Ουρανία Μιχαλολιάκου που επίσης βρέθηκε στο σημείο δήλωσε ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πατέρας της ο οποίος είναι συγκλονισμένο
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: