Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Υπερθέαμα στο «Dralion» του Cirque de Soleil

Το protothema.gr μπήκε στα παρασκήνια και σας μεταδίδει την ατμόσφαιρα του φαντασμαγορικού σόου - 3.000 κοστούμια και 300 ζευγάρια χειροποιήτα παπούτσια για τους απίστευτους χορευτές - Οι περισσότεροι είναι Κινέζοι αλλά υπάρχουν και κάποιοι από ΗΠΑ και ΒραζιλίαΤο πρώτο πράγμα που μπορεί κανείς να πει για το Dralion είναι πως πραγματικά...........


 αλλάζει εντελώς η γνώμη που είχες για το πόσο μπορεί να λυγίσει το ανθρώπινο σώμα. Οι επαγγελματίες χορευτές και ακροβάτες ξεπερνάνε κάθε πιθανή προσδοκία.

Αυτά που είδαμε στην κύρια πρόβα του μεγάλου σόου που κάνει πρεμιέρα απόψε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ μας άφησε άφωνους.

Μπαίνεις μέσα σε ένα σκοτεινό στάδιο και αμέσως σε κατακλύζει μια αίσθηση δέους. Επιβλητικά σκηνικά εκατοντάδες τεχνικοί, απόλυτος επαγγελματισμός, όλοι συγχρονισμένοι σαν ένα καλό ελβετικό ρολόι. Για παράδειγμα, μια χορεύτρια κάνει πρόβα πάνω σε ένα stand και ενημερώνει τον προπονητή της ότι αυτό κουνιέται. Μέσα σε επτά δευτερόλεπτα έχει έρθει τεχνικός και το έχει διορθώσει.

Στο Dralion τίποτα δεν κουνιέται και δεν αλλάζει θέση αν δεν ενημερωθούν οι υπεύθυνοι. Και αυτά που κάνουν οι αθλητές απλά δεν τα φαντάζεται το ανθρώπινο μυαλό. Διπλώνουν στα δύο στηριζόμενοι στον αέρα, χοροπηδάνε ανάποδα, κρέμονται από σκοινιά, έρπουν στη σκηνή. Οι περισσότεροι είναι Κινέζοι χορευτές που δεν μιλούν αγγλικά και συνοδεύονται από μεταφραστες όπως μας εξηγεί η ξεναγός μας Κέλι. Αλλά υπαρχουν και Αμερικάνοι και Βραζιλιάνοι, δεκάδες σημαίες στα παρασκήνια που συμβολίζουν την καταγωγή που έχουν οι αθλητές -από όλο τον κόσμο- που προπονούνται ακόμα και στο make-up το οποίο μαθαίνουν να βάζουν μόνοι με 16ωρα σεμινάρια. Το κλίμα ευχάριστο και φιλικό. Ένας χορευτής μου λέει "έλα να βγούμε φωτογραφία!"

Το Dralion είναι πραγματικά ένα φαντασμαγορικό θέαμα με 3.000 κοστούμια και 300 ζευγάρια χειροποίητα παπούτσια που βάφονται κάθε τρεις εβδομάδες από το καλλιτεχνικό team. Μέχρι και δικά τους πλυντήρια κουβαλάνε οι θιασώτες του Dralion για να πλένονται οι στολές τους.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: