Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Θαυμασμός για τον τυφλό σημαιοφόρο της Λέσβου

Κατάφερε να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο βαθμό στην τάξη του (19,6) και να γίνει επάξια ο σημαιοφόρος του Γενικού Λυκείου Πέτρας στη Λέσβο, ένας 18χρονος που πάσχει από ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και έχει χάσει την όραση του από την ηλικία των 7 ετών.

Ο λόγος για το Νίκο Γκαγκούλη απ' τη Στύψη, μαθητή της Γ΄ τάξης του..........


 Γενικού Λυκείου Πέτρας, που αν και τυφλός από μικρή ηλικία, κατάφερε να κερδίσει επάξια τη σημαία του Σχολείου του.
«Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, για ένα μαθητή που ο κάθε διευθυντής θέλει στο σχολείο του, ο κάθε καθηγητής θέλει να έχει στην τάξη του», δήλωσε στην εφημερίδα «Εμπρός» ο διευθυντής του Λυκείου Πέτρας, Βαγγέλης Ζορμπάς, για το Νίκο Γκαγκούλη, εξηγώντας μας ότι μεταξύ των συμμαθητών του σε δύο τμήματα, έβγαλε το μεγαλύτερο βαθμό, 19,6, στη Β΄ τάξη και ήταν αυτός ο σημαιοφόρος του σχολείου.
«Αυτό που έχει σημασία και αναδεικνύει και το σημαιοφόρο, είναι πως ο Νίκος κατάφερε να τα πάει καλύτερα απ' όλους τους συμμαθητές του παρ' ότι δεν είχε καμία ειδική αντιμετώπιση», τόνισε ο λυκειάρχης.

«Ευχαριστώ τους συμμαθητές μου…»
Μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Εμπρός», ο Νίκος που έχει ακολουθήσει τη Θεωρητική Κατεύθυνση και ελπίζει να σπουδάσει Δημοσιογραφία, δήλωσε πως λόγω κληρονομικής πάθησης, σταδιακά από τριών χρονών - όταν και εντοπίστηκε το πρόβλημα - έως και τη Β΄ τάξη του δημοτικού έχασε εντελώς την όρασή του.
«Έχω αποδεχθεί την κατάσταση και προσπαθώ να συνεχίσω τις σπουδές μου με τη βοήθεια του συστήματος Μπράιγ, αλλά κυρίως των συμμαθητών μου. Όσο ήμουν στο δημοτικό, είχα τα παιδιά απ' το χωριό που γνωριζόμασταν από μωρά. Μετά από την Α΄ γυμνασίου, έχω και όλα τα παιδιά απ' το σχολείο, απ' την Πέτρα και τα άλλα χωριά, που με στηρίζουν και μου συμπαραστέκονται όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε ο Νίκος, εκφράζοντας το «ευχαριστώ» του σ' όλους τους φίλους και συμμαθητές του.
Ελπίζει δε αν τα καταφέρει, να σπουδάσει Δημοσιογραφία και να ασχοληθεί μάλλον με τα αθλητικά. Όσο για το γεγονός ότι κράτησε τη σημαία του σχολείου του, ο 18χρονος τονίζει πως νιώθει ιδιαίτερα περήφανος για αυτό, αν και δεν άλλαξε κάτι στη σχολική του ζωή ή σε ό,τι έχει να κάνει με τον ενδιαφέρον του για τα μαθήματα.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...