Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Προς διακομματική συμφωνία για το ψαλίδι στη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Στην εξεύρεση μιας κοινής συνισταμένης μεταξύ των προτάσεων κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι κινούνται τα κόμματα στη Βουλή, μετά την κατάθεση νέας ρύθμισης ..........


από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Στη νέα τροποποιημένη πρόταση, ο υπουργός αφαίρεσε τέσσερα από τα έξι αδικήματα που περιλαμβάνονταν στη ρύθμιση, που προβλέπει την διακοπή της χρηματοδότησης των κομμάτων, όταν σημαίνοντα στελέχη τους παραπέμπονται ή καταδικάζονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στη νέα ρύθμιση προβλέπονται κυρώσεις μόνο για τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων, ενώ στην αρχική, η λίστα περιελάμβανε τα κακουργήματα της εσχάτης προδοσίας, διακεκριμένης κατασκοπίας, επιβουλής της ακεραιότητας της χώρας και προσβολής εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας.

Ωστόσο η κυβέρνηση επιμένει σε απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών για την διακοπή χρηματοδότησης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Ο Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε πάντως την επίσπευση των διαδικασιών από την υπηρεσία Νομοθετικού Εργου της Βουλής, προκειμένου η ρύθμιση να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Ρυθμίσεις θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλες διατάξεις» που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη.

Παρά τα σημάδια σύγκλισης η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν έλαβε απόφαση ούτε για τα προνόμια, ούτε για την αποζημίωση αλλά ούτε και για τον αριθμό των συνεργατών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: