Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πρόταση από ΝΔ για είσοδο μάνατζερ στα Πανεπιστήμια

Μάνατζερ στα Πανεπιστήμια, φοιτητικές εστίες με ΣΔΙΤ και αλλαγή των Συμβουλίων Διοίκησης είναι οι προτάσεις για την ανώτατη παιδεία, τις οποίες κατέθεσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ειδικότερα για τους μάνατζερ στα ΑΕΙ, ο κ. Παπαμιμίκος έκανε λόγο για μεταφορά της οικονομικής και διοικητικής ...........


λειτουργίας των ιδρυμάτων σε ανθρώπους της αγοράς, που θα προσλαμβάνονται με συγκεκριμένα καθήκοντα, θητεία και μετρήσιμους στόχους, με ιδιωτικοιοικονομικούς όρους.
Όσον αφορά στην αλλαγή των Συμβουλίων Διοίκησης, κατά τον ίδιο, μπορούν να μετατραπούν σε Συμβούλια Στήριξης των ιδρυμάτων, σε έναν εξωστρεφή βραχίονα.
Τα Συμβούλια μπορούν να συμβάλλουν στην οργάνωση νέων μεταπτυχιακών με χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, στην προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό κα.
Ακόμη ο κ. Παπαμιμίκος επισήμανε πως ανεκμετάλλευτα δημόσια κτήρια μπορούν μέσω ΣΔΙΤ να γίνουν φοιτητικές εστίες χαμηλού κόστους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κτιρίου της ΥΦΑΝΕΤ στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Παπαμιμίκος τοποθετήθηκε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις των ημερών περί νέων μέτρων: «Σε νέα οριζόντια μέτρα δεν πρόκειται να πάμε. Εμείς είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις μας. Οφείλουν και οι εταίροι μας να είναι εντάξει στις δικές τους».
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια: