Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Λαγκάρντ: Παραδέχεται το λάθος του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Σε νέα παραδοχή προχώρησε η Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με τα λάθη που έκανε το ΔΝΤ σχετικά την Ελλάδα και την επιβολή των συγκεκριμένων μέτρων, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση της Deutsche Welle.

Όπως παραδέχθηκε η γενική διευθύντριά του, το ΔΝΤ υποτίμησε .................


«συγκεκριμένους παράγοντες» στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως την επίδραση του πολλαπλασιαστή.

Πρόσθεσε όμως ότι ακόμη και με τον αναθεωρημένο πολλαπλασιαστή, «θα σχεδιάζαμε το πρόγραμμα για την οικονομική μεταρρύθμιση της Ελλάδας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

Η κ. Λαγκάρντ παραδέχθηκε επίσης ότι η Ελλάδα έκανε «μεγάλες θυσίες» με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται. «Εντούτοις ελπίζουμε ότι αρχίζουν να τα καταφέρνουν. Είναι μια χώρα που παρουσιάζει στην παρούσα φάση ένα -έστω και μικρό- πλεόνασμα» συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμα, στο ίδιο μάλλον απολογητικό ύφος, ότι «η ταχύτητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και τα μέτρα που απαιτούνται για να επιτευχθεί αυτή, πρέπει να προσαρμόζονται προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη».

Για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε ικανοποίηση για την επανεκλογή της Ανγκελα Μέρκελ, την οποία χαρακτήρισε «έξυπνη και δυναμική καγκελάριο», αν και ομολόγησε ότι δεν είχαν πάντοτε τις ίδιες απόψεις για την οικονομική πολιτική».
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: