Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Μαραθώνια η απολογία Κασιδιάρη - Αρνείται τις κατηγορίες

Μαραθώνια ήταν η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον του ανακριτή, κατά την οποία αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις ενώ αμφισβήτησε και τη νομιμότητα της διαδικασίας, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν έχει αρθεί η βουλευτική του ασυλία. Την πόρτα του ανακριτή πέρασε αμέσως μετά ............


ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο δεύτερος από τους τέσσερις συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής που οδηγήθηκαν το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη κράτησε συνολικά επτά ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες.
Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι' αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.
Επίσης ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες του καθενός εκ των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δηλαδή των Γιάννη Λαγού, Νίκου Μίχου και Ηλία Παναγιώταρου που αυτή τη στιγμή απολογείται.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Αύριο Τετάρτη, στις 3.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η μεταγωγή του γενικού γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Νωρίτερα στις 8 το πρωί θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή άλλα οκτώ μελη της Χρυσής Αυγής.
Οι τέσσερις από τους συνολικά έξι συλληφθέντες βουλευτές του κόμματος οδηγήθηκαν στις 3.20 το μεσημέρι της Τρίτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χειροκροτούμενοι από τους (ελάχιστους) συγκεντρωμένους οπαδούς τους.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε με τον Ηλία Κασιδιάρη, στις 4 το απόγευμα.
Σε συμπαράσταση των κατηγορουμένων συναδέλφων τους, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Γιάννης Βουλδής και Ευστάθιος Μπούκουρας.
Οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, αφού διαβεβαίωσαν τους συλληφθέντες για την παρουσία τους, («εδώ είμαστε») φώναξαν προς το μέρος τους «ήρωες - ήρωες» και τους χειροκρότησαν ενώ ένας από τους κατηγορούμενους ακούστηκε να φωνάζει «είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλο».
Νωρίτερα άλλοι τρεις συλληφθέντες, από τα λεγόμενα μεσαία στελέχη της οργάνωσης, είχαν οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθούν. Οι δύο εκ των τριών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο τρίτος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...