Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Γιάννης Μανιάτης: «Στα χέρια των πολιτών της Αργολίδας με χρηματοδότηση του ΥΠΕΚΑ - Πράσινου Ταμείου το σπίτι του Τσώκρη στο Άργος, το «Παλαιό Φαρμακείο» στο Ναύπλιο και η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Άργους»‏

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, στη χθεσινή του συνεδρίαση στις 24-10-2013, προχώρησε στην έγκριση τριών σημαντικών έργων στους Δήμους Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

Από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων 2013», που αφορά στην απόκτηση διατηρητέων κτιρίων, για το Δήμο Άργους-Μυκηνών η απόκτηση του διατηρητέου κτιρίου «Οικία Τσώκρη», προϋπολογισμού 237.232,83€ και για το Δήμο Ναυπλίου η απόκτηση του διατηρητέου «Παλαιό Φαρμακείο», κτίριο επί των οδών Β. Κωνσταντίνου και Βελίνη, προϋπολογισμού 390.000,00€.

Από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2012» για το έτος 2013, εγκρίθηκε επίσης η μελέτη για το Πρόγραμμα Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων Άργους με φορέα υλοποίησης την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (Ε.Α.Χ.Α. Α.Ε.).

Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ και Βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στα χέρια των πολιτών της Αργολίδας με πλήρη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ και το Πράσινο Ταμείο δίνεται το σπίτι του Τσώκρη στο Άργος και το «Παλαιό Φαρμακείο» στο Ναύπλιο, ενώ προχωρά και η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του Άργους με χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι ευθύνη των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων να αξιοποιήσουν πλήρως τα χρήματα που η Πολιτεία διαθέτει προκειμένου να διατηρήσουν την τοπική πολεοδομική κληρονομιά, αλλά και για να προχωρήσει η αναζωογόνηση της οργάνωσης της πόλης του Άργους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: