Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αργολίδος

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Αργολίδος Νεκταρίου Αντωνόπουλου στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα. Την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ...........


παρουσία πλειάδας αρχιερέων. Δάκρυα κυλούσαν στα μάτια των πιστών, κατά τη διάρκεια της συγκινητικής ομιλίας του νέου Μητροπολίτη Αργολίδος.

Ο νέος μητροπολίτης Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αγίους Αρχιερείς, την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία τον τίμησε με την ψήφο τους, τους κληρικούς, μοναχούς και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ,την αδελφότητα της μονής Σαγματά, τους απλούς πολίτες , ζητώντας όσους στεναχώρησε κατά την διακονία του να τον συγχωρέσουν.
Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη τόνισε: Η Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας σε επέλεξε για να ποιμάνεις την ιστορική Μητρόπολη Αργολίδος, εκεί που πέρασαν άξιοι Μητροπολίτες και στάθηκαν άξιοι απέναντι στο ποίμνιο τους.
Ο νέος μητροπολίτης Αργολίδος είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και ο άνθρωπος που έκανε γνωστό στην Ελλάδα τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως της Κριμαίας. Μερικά από τα βιβλία του είναι: «Αρχιεπίσκοπος Λουκάς -Αρχιεπίσκοπος Λουκάς Βόινο – Γιασενέτσκι, ένας άγιος ποιμένας και γιατρός χειρουργός 1877- 1961», «Ταχύς εις βοήθειαν… Τα θαύματα του Αγίου Λουκά σήμερα», «Επιστροφή», «Ο στάρετς Σεραφείμ της Βύριτσα 1866-1949», «Ιερομόναχος Αθανάσιος Χαμακιώτης 1891-1967», «Μέσα στους ανθρώπους εξορίστηκα –Συνοδοιπορία με τα παιδιά του πουθενά και του κανένα», «Υπεύθυνοι για όλα» και τα νέα βιβλία για τον Άγιο Λουκά Κριμαίας «Συνοδοιπορία με τον Άγιο Λουκά», Τόμοι Α΄, Β΄, Γ΄ και το Λεύκωμα «Αγάπησα το Μαρτύριο».

Παρών στην χειροτονία του μητροπολίτη ήταν ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης ,ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός ,ο αντιπερειφεριάρχης Αργολίδος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος .


Στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, έλαβαν μέρος οι μητροπολίτες, Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Άρτης κ. Ιγνάτιος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και Θηβών κ. Γεώργιος.


Συλλειτούργησαν επίσης οι Επίσκοποι Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, Διαυλείας κ. Γαβριήλ και Σαλώνων κ. Αντώνιος ενώ από την Εκκλησία της Ουκρανίας ο Μητροπολίτης Τσερκάσι κ. Σωφρόνιος.

Στο Ιερό Βήμα, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με τους Μητροπολίτες Πρεβέζης και Γλυφάδος.
argolikospoimin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...