Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Έχασε αλλά ελπίζει στην πρόκριση ο Διομήδης

Την πρόκριση θα διεκδικήσει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου η ομάδα μας απέναντι στην Κροατική RK Nexe, με την οποία αναμετρήθηκε και ηττήθηκε με 26-22 στη Nasice της Κροατίας.

Οι «Λύκοι» πάλεψαν σε όλο το παιχνίδι, δείχνοντας εξαιρετική μαχητικότητα, ωριμότητα και μετέτρεψαν ............


την αρχικά φαινομενικά εύκολη υπόθεση για τους Κροάτες σε πραγματικό ντέρμπυ για γερά νεύρα.

Οι Κροάτες προηγήθηκαν με ένα σερί 5-1 στο 10’ οπότε και ο προπονητής μας Δημήτρης Δημητρούλιας πήρε time out. Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική, καθώς με σερί γκολ των Σαμαρά, Μαστορόγιαννη και Ζαραβίνα η διαφορά ήρθε στο γκολ. Οι πράσινοι έσφιξαν την άμυνά τους και δυσκόλεψαν την Nexe, με αποτέλεσμα το σκορ να πηγαίνει γκολ γκολ μέχρι και το 20’, όπου ο Τάσκοβιτς έκανε το 6-6. Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα πραγματικό θρίλερ, με τα γκολ να διαδέχονται το ένα το άλλο και να κλείνει στο 10-10.

Στην επανάληψη οι παίκτες μας μπήκαν εξίσου δυναμικά στο παιχνίδι, μη αφήνοντας τους Κροάτες να πάρουν κεφάλι στο σκορ, ενώ στο 42’ ο Διομήδης προηγήθηκε με 13-14, με γκολ του εξαιρετικού σήμερα Τάσκοβιτς.

Μέχρι το 49’ το σκορ ήταν 17-16 υπέρ των Κροατών και εκεί επήλθε δυστυχώς για μια ακόμη φορά μια επιθετική αφλογιστία και χαλαρότητα στην άμυνα για την ομάδα μας, δίνοντας το δικαίωμα στην Nexe να πετύχει ένα σερί 4-0 και να προηγηθεί στο 52’ με 21-16. Με γρήγορα γκολ των Σαμαρά και Τάσκοβιτς οι πράσινοι μείωσαν σε 22-18 στο 54’, αλλά δεν μπόρεσαν να καλύψουν περαιτέρω τη διαφορά, με το σκορ στο 57’ να φτάνει το 25-19. Στα τελευταία 3 λεπτά του αγώνα οι Τάσκοβιτς, Μαραγκός και Μεγαλοοικονόμου πέτυχαν από ένα γκολ ο καθένας, φτάνοντας το σκορ στο τελικό 26-22.

Η ομάδα μας έπαιξε από το 45’ χωρίς τον Κώστα Δεληγιάννη, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο -το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα- με αποτέλεσμα να ματώσει η φανέλα του. Ο παρατηρητής και οι διαιτητές της συνάντησης δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να τον χρησιμοποιήσει φορώντας άλλο νούμερο και έτσι δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

«Ήταν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δυστυχώς στο φινάλε δεν είχαμε και την βοήθεια από τον Δεληγιάννη, παρόλα αυτά όμως σταθήκαμε πολύ καλά κόντρα σε μία ομάδα με πλούσια αθλητικά προσόντα. Προβλέπω να γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στη ρεβάνς. Έχουμε πεισμώσει μετά από αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα ένας αποφασισμένος και διαβασμένος Διομήδης μπορεί να πάρει την πρόκριση», τόνισε λίγο μετά το ματς ο προπονητής μας Δημήτρης Δημητρούλιας.

Σίγουρα η σημερινή βραδιά για τον Διομήδη ήταν μια πολύ δύσκολη, απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή. Η πρόκριση όμως βρίσκεται στα χέρια των παικτών μας, στον επαναληπτικό αγώνα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου. Στην δεύτερη μάχη με τους Κροάτες, τα παιδιά μας και οι προπονητές μας θα έχουν και όλους εμάς στο πλευρό τους για να τους οδηγήσουμε στην μεγάλη νίκη, στην ανατροπή και στην πρόκριση στον 3ο γύρο του EHF CUP. Οι Κροάτες σήμερα πήραν μια μικρή γεύση από το μέταλλο της ομάδας μας, θα νιώσουν όμως για τα καλά σε μια εβδομάδα τον 8ο παίκτη της Αργολίδας, όλους εμάς που θα κατακλύσουμε το γήπεδο, θα φωνάξουμε, θα χειροκροτήσουμε και θα ωθήσουμε τον Διομήδη στην πρόκριση!

ΝΕΞΕ: Πάβλετιτς, Έτερ 6, Ίβιτς 2, Γιάνκοβιτς, Γιούργετιτς, Κρούζιτς 2, Λέλιτς Φ. 2, Λέλιτς, Μαρντένοβιτς, Πίβατς, Σάκιτς 4, Σόκολιτς 4, Τόμας, Τόμιτς 2, Βέγκαρ 3, Βούγιτς 1.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ: Ανανιάδης, Χατζηκωνσταντίνου, Δεληγιάννης 1, Κεδέρης, Κρεμαστιώτης, Λοίζος, Μάλλιος, Μαραγκός 2, Μαστορογιάννης 3, Μεγαλοοικονόμου 3, Νούγκοβιτς, Πασσιάς, Σαμαράς 4, Σπέντζος, Τάσκοβιτς 7, Ζαραβίνας 2
diomidis-handball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: