Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σενάρια για πραξικόπημα από την Washington Post

Στο υποτιθέμενο πραξικόπημα των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων κατά της κυβέρνησης Σαμαράς αναφέρονται σήμερα πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως η αμερικανική εφημερίδα  Washington Post.

Στην ιστοσελίδα της η Washington Post αναφέρεται στην εισαγγελική έρευνα ............


που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ρίξουν την κυβέρνηση και στην έρευνα που θα διενεργήσει η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, τα επίπεδα της φτώχειας που έχουν ανέβει «επικίνδυνα», όπως και η ανεργία, οδήγησαν κάποιες ομάδες στο να θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η Washington Post αναφέρεται επίσης στην ΚΕΕΔ, σημειώνοντας ότι η Ένωση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων και στο παρελθόν είχε ταχθεί κατά των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας, πραγματοποιώντας μάλιστα ένστολη πορεία διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ανγκέλα Μέρκελ στην Αθήνα.

Για το υποτιθέμενο πραξικόπημα στην Ελλάδα γράφεί σήμερα και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και η Startribune.


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η ΚΕΕΔ ανήρτησε στο ιστολόγιο της απάντηση για τα όσα ακούστηκαν περί πραξικοπήματος:

«Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs. Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας.

Η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς δεν σχετίζεται με πραξικοπηματικές ή άλλες αντισυνταγματικές ενέργειες καμίας πλευράς. Μένουμε με την αποδοχή των προτάσεών μας από τον ελληνικό λαό που εκδηλώνεται με συρροή μηνυμάτων.

Η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων δεν εμφανίστηκε χθές. Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα ενδεικτικά αναφέρονται:
Αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Γερμανική πρεσβεία.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Ανωτάτη Αρχή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της Α. Μέρκελ.
Τα συνθήματά μας είναι "Δεν υπάρχει δεξιά - δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα Ελλήνων Ιερά" και "Μαζί - μαζί να φύγουν οι Ναζί".

Τυχόν διασυνδέσεις της (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Μας ενώνει η ελληνική Σημαία και η αγάπη μας για τη Πατρίδα. Η πρόσκληση και η διακήρυξή μας, έχουν σταλεί σε όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα καθώς και στους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς».

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπό την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακελάκος αλλά και ο κ. Κ. Τζαβέλας εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

The National Herald: Οι Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων θέλουν την κυβέρνηση να παραιτηθεί 

Στον απόηχο του δημοσιεύματος της Washington Post, η The National Herald στη σελίδα της στο Ίντερνετ έχει ως πρώτο θέμα άρθρο με τίτλο: Οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις θέλουν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Ένωση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων «ανέβασε» στην ιστοσελίδα της κείμενο, στο οποίο αναφέρουν πως θέλουν την παραίτηση της κυβέρνσηης Σαμαρά και να αντικατασταθεί με μια νέα κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» που θα ακυρώσει τη συμφωνία της χώρας με τους διεθνείς δανειστές και θα δικάσει τους πολιτικούς.

«Με το μυαλό στις ημέρες δικτατορίας της στρατιωτικής χούντας που κυβέρνησε τη χώρα από το 1967 μέχρι το 1974, η κυβέρνηση ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα, για ενδεχόμενη
σχέση μεταξύ του στρατού και της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στο άρθρο.

Τέλος, προστίθεται πως νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε πως θα διερευνήσει εάν υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις που εκπαιδεύουν μέλη της Χρυσής Αυγής.




protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: