Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αγώνας δρόμου ώστε να λειτουργήσουν τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Με καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας πολλών τμημάτων ολοήμερων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων και με τη σκέψη των μαθητών γυμνασίων και λυκείων στην απεργία των καθηγητών τους, χτύπησε χθες το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα βιβλία εφέτος είχαν φτάσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στα σχολεία, όμως σε πολλές γειτονιές ............


οι γονείς πληροφορήθηκαν ότι τα ολοήμερα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως γιατί δεν επαρκούν οι εκπαιδευτικοί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων (Δ', Ε', ΣΤ') πληροφορήθηκαν ότι δεν θα έχουν ούτε δάσκαλο ώσπου να τοποθετηθεί κάποιος. Πολλοί γονείς είχαν θορυβηθεί γιατί αν δεν λειτουργήσουν γρήγορα τα ολοήμερα, δεν θα έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Μάλιστα η Διδασκαλική Ομοσπονδία υποστήριξε ότι συνολικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν 5.246 κενές θέσεις εκπαιδευτικών.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας έλεγαν ωστόσο χθες στα «ΝΕΑ» ότι τα κενά που αναφέρουν οι δάσκαλοι είναι παραφουσκωμένα. Υποστήριζαν επίσης ότι το πρόβλημα στα ολοήμερα σχολεία - που, όπως τόνιζαν, σε κάθε αρχή νέας χρονιάς εμφανιζόταν και στο παρελθόν - θα λυθεί από την ερχόμενη Δευτέρα κιόλας, καθώς θα έχουν καλυφθεί πλέον όλες οι ανάγκες για το κανονικό πρόγραμμα (πράγματι από χθες έχουν αρχίσει να καλύπτονται θέσεις) και θα τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί για τη λειτουργία των ολοήμερων.
Για το ζήτημα αυτό, και για όλα τα προβλήματα του κλάδου, ενημέρωσε χθες η Διδασκαλική Ομοσπονδία τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε το έργο των εκπαιδευτικών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των χαμηλών οικονομικών απολαβών, δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί με «ειδικό καθεστώς» λόγω των δημοσιονομικών αναγκών και τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: