Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακός πυρετός από τη Δευτέρα κατά της διαθεσιμότητας

Δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και υπάλληλοι του δημοσίου υψώνουν τη σημαία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με μπλάκ άουτ στη λειτουργία του Δημοσίου

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως «καυτή», αφού ..........


οι συνδικαλιστικοί φορείς του δημόσιου τομέα φέρονται αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί στα άκρα μέχρι να καμφθεί η μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα της κυβέρνησης


Σε 48ωρη απεργία 18 και 19 Σεπτεμβρίου προχωρά η ΑΔΕΔΥ

Η εβδομάδα ξεκινά από αύριο Δευτέρα με στάση εργασίας όλων των εργαζόμενων στο Δημόσιο, από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας τη Δευτέρα, προκήρυξε την Κυριακή η ΑΔΕΔΥ. Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει απεργιακό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
.
Γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη διαθεσιμότητα, τις αποχωρήσεις και τις περικοπές στο δημόσιο.. Την Τετάρτη, μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ., ενώ στο συλαλλητήριο της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει με 4ωρη στάση εργασίας (11:00-15:00) και η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία

Από την Δευτέρα, επίσης, ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες οι καθηγητές, 48ωρη οι δάσκαλοι

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Οι δάσκαλοι, ωστόσο, δεν συμπορεύονται με την ΟΛΜΕ και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Τριήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών από 17 ώς 19 Σεπτεμβρίου

Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...