Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιασμός σήμερα στα σχολεία, λουκέτο από Δευτέρα

Ανοίγουν σήμερα Τετάρτη τα σχολεία με τον καθιερωμένο αγιασμό για να… ξανακλείσουν την ερχόμενη Δευτέρα καθώς οι εκπαειδευτικοί βρίσκονται σε θέση μάχης!

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ...............


από τις 16 Σεπτεμβρίου, σε διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα και τις μετατάξεις εκπαιδευτικών αλλά και τις αλλαγές στο Λύκειο.

Οι καθηγητές θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία, ενώ με ανοικτές επιστολές που απέστειλαν καλούν σε συστράτευση γονείς και μαθητές.

Την ίδια ώρα και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) κήρυξαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δάσκαλοι της δημόσιας εκπαίδευσης (ΔΟΕ) θα πάρουν οριστικές αποφάσεις την Πέμπτη.

Εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι «τα σχολεία είναι έτοιμα να ανοίξουν». «Τα βιβλία έχουν ήδη πάει εδώ και αρκετούς μήνες σε όλα τα σχολεία προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα. Πρέπει όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων γιατί αυτό είναι προς όφελος των μαθητών» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας.

"Καζάνι" που βράζει και η ανώτατη εκπαίδευση


Την ίδια ώρα, καζάνι που βράζει είναι και η ανώτατη εκπαίδευση, με αφορμή την επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Όπως σας γράψαμε, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει από την Τρίτη κλειστό, μέχρι και την Παρασκευή.

Εντωμεταξύ, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανώτατων ιδρυμάτων πραγματοποιεί από  48ωρες απεργίες, μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ έχει εξαγγείλει και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.


Επίσης, ο Σύλλογος ΔΕΠ του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου έχει αποφασίσει απεργία μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: