Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το «βαθύ λαρύγγι» σπάει την ομερτά της Χρυσής Αυγής

Τα αποκαλυπτήρια για τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι είναι έτοιμο να κάνει «βαθύ λαρύγγι» της οργάνωσης καταθέτοντας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη όσα είναι σε θέση να γνωρίζει εκ των έσω συνδράμοντας ..........


για τη στοιχειοθέτηση του κακουργήματος της εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αρχές έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με πρόσωπα που θεωρούν κομβικά για την εξέλιξη των ερευνών τους. Δεν αποκλείεται αυτές οι αναγνωριστικές επαφές, που πιθανότατα να αφορούν περισσότερα του ενός πρώην ή νυν μέλη της οργάνωσης, να αποδώσουν άμεσα καρπούς και να μπουν κάτω από τη δικονομική ομπρέλα της Δικαιοσύνης.
Ο νόμος εξάλλου δίνει τη δυνατότητα στους μάρτυρες να καταθέσουν είτε επωνύμως είτε να τεθούν υπό καθεστώς προστασίας εξεταζόμενοι ακόμα και με τη χρήση οπτικών ή ακουστικών μέσων είτε χωρίς να γίνουν γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, εφόσον βέβαια προηγηθεί αιτιολογημένη διάταξη του εισαγγελέα.

Και ενώ, όπως όλα δείχνουν, μάρτυρες-κλειδιά βρίσκονται λίγα βήματα πριν από το κατώφλι του Αρείου Πάγου, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα συνεχίζει την προκαταρκτική εξέταση με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα. Για τον λόγο αυτό, κεντρικό άξονα της έρευνάς του αποτελούν οι καταθέσεις εκπροσώπων από όλα τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, εκτός από τη Χρυσή Αυγή, η οποία και βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Μέσω αυτής της οδού και οι πολιτικοί, σε περίπτωση κατά την οποία η έρευνα καταλήξει στην άσκηση ποινικής δίωξης, θα είναι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση Χρυσή Αυγή.

Με τις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων ανέδειξαν τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη ζήτησε να «αφήσουμε ελεύθερη τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της για την προάσπιση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας». Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και των διωκτικών Αρχών, γιατί επί τόσα χρόνια κάλυπταν ή ανέχονταν την εγκληματική δράση μελών της οργάνωσης».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση η οποία εκμεταλλεύεται τα προνόμια του κοινοβουλευτισμού χωρίς να τον σέβεται».

Για «ναζιστικού τύπου οργάνωση με εγκληματικά χαρακτηριστικά», μίλησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος επισήμανε ότι «το νομικό μας οπλοστάσιο έχει τη δυνατότητα αντιμετώπισης της δραστηριότητάς της, αλλά για λόγους συμβολισμού και αξίας θα πρέπει να ψηφιστεί άμεσα ο αντιρατσιστικός νόμος». Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης είπε, από την πλευρά του ότι πρόκειται για «ναζιστική οργάνωση, που πρέπει να την εξαφανίσουμε».

Το αποδεικτικό υλικό που συλλέγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης εμπλουτίζεται, καθώς στον φάκελο Χρυσή Αυγή έχει προστεθεί και η πρόσφατη επίθεση με στόχο μέλη του ΚΚΕ που έγινε στο Πέραμα. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έχει ήδη καλέσει πρόσωπα που δέχθηκαν επίθεση από μέλη της οργάνωσης να καταθέσουν ως μάρτυρες, καθώς και αλλοδαπούς θύματα της Χρυσής Αυγής.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: